NaslovnaNAJNOVIJESpartak FK Crvena zvezda - Informer.rs

Spartak FK Crvena zvezda – Informer.rs

Zvezda pregazila Spartak na uvertiri za derbi! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u Subotici 4:1 (1:0) u meču 19. kola Superlige Srbije, a potpuni heroj bio je Jovan Mijatović.

Golove za ekipu Baraka Bahara dali su Jovan Mijatović u 26. i 56. i 94. minutu i Aleksandar Katai u 53. minutu, dok je jedini gol za Spartak dao Andrej Todoroski u 55. minutu. Ključni deo utakmice desio se početkom drugog poluvremena kada su za tri minuta pala tri gola. Nakon toga, strateg Zvezdinog tima izveo je Dragovića i Kataija, verovatno da ih odmori za derbi, koji će Izraelcu biti veliki ispit.


Foto: Starsportphoto


 

Sve je u Subotici bilo na strani Zvezde – istorija, tradicija, kvalitet, ništa nije ukazivalo da bi Spartak mogao da osvoji makar bod. Poslednji put je uspeo da odigra barem nerešeno sa ekipom sa “Marakane” u novembru 2016. godine. Od tada, crveno/beli su bez izuzetka pobeđivali. Da će tako biti i ovog puta, nagovestili su u uvodnim minutima, kada su napadali Vulićev gol sa svih strana. Preciznije, igralo se na polovini ispred gola domaćina, ali bez prave šanse. Saki korner, slobodan udarac ili dobru priliku, uspevao je domačin da osujeti.

Kao glavno oružje srpskog šampiona u više navrata ove sezone pokazala su se deca – Mijatović i Nedeljković. Tako je bilo i ovog puta, kada je u 26. minutu Nedeljković asistirao, a Mijatović pogodio uza velikih 1:0. Od tog momenta, pao je i pritisak sa gostujućeg tima, ali je i domaćin počeo rasterećenije da igra. Mijatović je i ovog puta reagovao pravovremeno, čime je stigao do svog 6. pogotka u Superligi. Apsurd je da njegov saigrač Ndijaje, koji je i na ovom meču imao promašaj iz peterca, još nije pogodio u domaćim okvirima, a skupo je plaćen i doveden da bi pravio razliku. 

Drugo poluvreme jasno je oslikalo ono o čemu je trener “golubova” Nenad Lalatović pričao u najavi meča, a to je da Zvezda ima igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. I ne, nisu to ovoga puta bile skupe akvizacije, već domaći igrači, naučeni na Superligu. U 53. minutu, samo minut nakon što je promašio iz solidne prilike, Katai je dao ogličan gol, čime je digao na noge nekoliko hiljada pristalica crveno-belih, koje su otišle u Suboticu da navijaju. Ovim je popularni Magiko razgalio publiku, čiji je ionako miljenik. Uzimajući u obzir da je dao gol i Mančester sitiju pre četiri dana, počeli su komentari da se vraća u prepoznatljivu formu. 


Foto: Starsportphoto


 


Tračak nade za Spartak uneo je Todoroski u 55. minutu. Smanjio je na 2:1 i podigao domaći tim na noge, da jure izjednačenje. Međutim, samo što je lopta krenula sa centra, Jovan Mijatović je potvrdio da je igrač na kojeg Zvezda mora da računa. Sa lakoćom je matirao Vulića U 56. minutu, a konačnih 4:1 postavio je u nadoknadi vremena. 

Nakon ovog meča Zvezdi ostaje još derbi, utakmica koja mnogo znači. Duel u Humskoj odrediće ko će biti prvi na tabeli Superlige na polusezoni, a mogao bi i da utiče na sudbinu Baraka Bahara. Malo je i stvar prestiža, barem kad je reč o srpskom šampionu. Dovedeni su igrači čiji je posao trebalo da bude da donesu proleće u Evropi, a da u Superligi igraju sa pola snage i terorišu sve pred sobom. Prvi deo nisu odradili uspešno, a drugi otaljavaju, mada bi meč protiv Partizana mogao da popravi, odnosno baci senku na ukupan utisak. Zvezda već gleda ka Humskoj…

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Spartak #Crvena #zvezda #Informer.rs

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja