NaslovnaNAJNOVIJEKRAJ: Zvezda savladala Studentski centar!

KRAJ: Zvezda savladala Studentski centar!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Studentskom centru od 17.00 (Arena 1 premijum) u utakmici 12. kola ABA lige

Crveno-beli se nalaze na prvom mestu u regionalnom takmičenju sa deset pobeda i samo jednim porazom, koji su doživeli od Partizana u oktobru.

STUDENTSKI CENTAR – CRVENA ZVEZDA  77:91 (21:21, 20:25, 24:17, 12:26)

Grad: Podgorica.

Dvorana: “Morača”.

Sudije: Milivoje Jovičić, Luka Kardum, Dragan Porobić.

STUDENTSKI CENTAR: Bogavac, Pavličević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Kamenjaš, Kapusta, Mirković.

Trener: Dejan Jakara

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Gedraitis, Jago.

Trener: Janis Sferopulos.

 

 

UŽIVO

Četvrta četvrtina:

40. minut – Serija promašaja u finišu, Zvezda upisuje 11. trijumf u ABA ligi na 12 mečeva. 

38. minut – Nastavlja se serija gostiju, po ko zna koji put večeras Mitrović vezuje četiri poena pod košem – 74:89!

36. minut – Sve je gotovo u Podgorici nakon nove trojke Šabaza Nejpira, Zvezda ima +11 – 74:85!

35. minut – Serija domaćih 5:0, ali seče to novim poenima Luka Mitrović. Deluje da Zvezda neće dozvoliti SC Derbiju da se ponovo vrate u meč – 71:78. 

34. minut – DAVIDOVAAAC! Još jedna trojka crveno-belih koji polako rešavaju pitanje pobednika u “Morači” – 67:76.

33. minut – Lagano Mitrović ubacuje četiri poena pod košem i pravi osetnu razliku u korist Crvene zvezde – 65:73!

32. minut – Dobra odbrana Zvezde, nažalost, ne koristi to Šabaz Nejpir, ali krade Rokas Gedraitis loptu na sredini terena i pogađa uz faul Mirkovića – 65:69!

31. minut – NEJPIIIIIIIR! Bitni poeni za crveno-bele koji ponovo vode nakon trojke koju na asistenciju Teodosića pogađa Šabaz Nejpir – 65:66. 

Treća četvrtina:

30. minut – Siguran je Drežnjak sa linije penala nakon trećeg faula Majka Tobija, potom promašaj Šabaza Nejpira i SC Derbi na drugoj strani ima šansu da povede nakon dugo vremena – 65:63. 

29. minut – Seče Luka Mitrović nalet gostiju i postiže četiri vezana poena, Zvezda ponovo vodi – 61:63.

28. minut – Serija domaćih 7:0 preko Dokinsa, nerešeno je u “Morači” odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos – 59:59!


Foto: Starsportphoto


 


27. minut – Na jednoj strani precizan je Hadžibegović, na drugoj Mitrović igra se poen za poenom u ovim momentima – 52:59. 

26. minut – Novi poeni za Brazilca sada nakon dobre akcije crveno-belih nakon auta – 50:57. 

25. minut – Seče Jago Dos Santos seriju Studentskog centra, bitni poeni za Zvezdu. Potom i dobra odbrana crveno-belih – 50:55! 

24. minut – Nekoliko sporih napada Zvezde i dobra odbrana Studentskog centra potpno vraćaju egal u meč – 50:53!

23. minut – Dobra reakcija domaćina, posebno Hadžibegovića koji vezuje četiri poena i “topi” prednost Zvezde – 47:53. 

22. minut – Stotinak sekundi trebalo je Zvezdi da ode na +10, trojka za Branka Lazića, odmah tajm-autom reaguje klupa Studentskog centra – 41:51. 

21. minut – Promašaj Dokinsa na startu treće deonice, na drugoj strani dobar potez Džoela Bolomboja koji poentira uz faul Kenana Kamenjaša, ali ne koristi ruski as dodatno slobodno bacanje – 41:48. 

Druga četvrtina:

20. minut – Serija 4:0 domaćih koji ekspresno tope prednost crveno-belih. Imaće Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu, tajm-aut Sferopulosa – 41:46!

19. minut – Trojku sada pogađa i Branko Lazić, stiče Zvezda velikih devet poena prednosti u finišu prvog poluvremena, na drugoj strani nije uspeo Dokins da vrati – 37:46!


Foto: Starsportphoto©


 


18. minut – Još jedna trojka Jaga Dos Santosa, dobio je Brazilac previše prostora, svi su očekivali asistenciju, a one gađao i pogodio – 36:43!

17. minut – Poklon poeni za Pavličevića nakon faula Jaga na sredini terena. Potom loš napad crveno-belih, ali ne koristi to SC Derbi – 36:40!

16. minut – Vezuju domaći tri poena sa linije penala preko Matea Drežnjaka, odmah tajm-aut Janisa Sferopulosa i trojka za Jaga Dos Santosa – 34:40. 

15. minut – GEDRAITIIIIIIIS! Ide još jedna trojka za crveno-bele, Litvanac je siguran iz ugla, prethodno je precizan bio Bogavac – 31:37!

14. minut – Igra Zvezda sada po notama Nejpira, Amerikanac još jednom uspeva da iznudi dva penala i siguran je sa linije slobodnih bacanja – 28:34!

14. minut – Sada Nejpir po Teodosićevom receptu lako prolazi do koša i pogađa uz faul – 28:32!

13. minut – Novi poeni Gedraitisa, eksresno na drugoj strani vraća raspoloženi Bogavac – 26:29. Ne uspevaju crveno-beli da se odvoje i uđu u mirniju fazu utakmice u “Morači”. 

12. minut – TEODOSIIIIIĆ! Fantastičan potez Zvezdinog organizatora igre koji je pronašao rupu u protivničkoj odbrani i pogodio uz faul, koristi Teo i dodatno bacanje – 24:27. 

11. minut – Trojka Rokasa Gedraitisa na startu druge četvrtine, ali potom velika greška crveno-belih koji na liniju penala šalju Luku Bogavca. Siguran je plej Studentskog centra i pogađa sva tri bacanja – 24:24.  


Foto: Starsportphoto


 


Prva četvrtina:

10. minut – Ne uspeva Zvezda da na prvi predah ode sa prednošću, ali je Šabaz Nejpir poenima u poslednjim sekundama uspeo da poravna rezultat – 21:21! 

9. minut – Preuzima odgovornost Miloš Teodosić u finišu prve četvrtine, iskusni srpski plejmejker lagano je ponetirao nakon prodora, a potom uspeva da natera Mirkovića na grešku – 19:19. 

8. minut – Sjajan šut “studenata”, novu trojku pogađa David Mirković, potom u napadu greši Majk Tobi nakon lepe asistencije Dos Santosa – 19:17. 

8. minut – Dobra odbrana Džoela Bolomboja, kontru je otvorio Jago Dos Santos i uspeo da pogodi uz faul Igora Drobnjaka – 16:17!

7. minut – Ne uspevaju crveno-beli da preuzmu kontrolu, vezuje sada četiri poena Mateo Drežnjak, a njegovu seriju prekidaju Luka Mitrović i Branko Lazić – 16:14. 

6. minut – Postala je tradicija da Miloš Teodosić pogađa za tri poena čim kroči na teren, tako je bilo i sada, ali vraća na drugoj strani Obi Dokins – 12:10. 

6. minut – HANGAAA! Falio je Mađar mnogo crveno-belima i to pokazuje odmah po povratku na parket. Potom greška Drežnjaka, odmah idemo na prvi tajm-aut – 9:7!


Foto: Starsportphoto


 


5. minut – Bolji početak Podgoričana, prednost domaćih sa linije penala povećava Igor Drobnjak nakon faula Branka Lazića – 9:4!

4. minut – Izuzetno raspoložen je Emir Hadžibegović koji je jedini strelac u taboru Studentskog centra na startu meča. Sada je bosanskohercegovački reprezentativac pogodio za tri poena – 7:4. 

3. minut – Spor početak na obe strane i nekoliko promašaja… Ipak, seriju loših poteza prekida Branko Lazić koji je bio precizan sa linije penala, a potom i ukrao loptu Borni Kapusti – 4:4. 

2. minut – Evo ih povratnički poeni Adama Hange koji se nakon više od mesec i po dana pauze vratio na parket. Pogađa mađarski reprezentativac posle prodora, ali vraća istom merom raspoloženi Hadžibegović – 4:2. 

1. minut – Utakmica je počela, prvi napad za Crvenu zvezdu, ali ne uspeva Bolomboj da poentira pod košem pored Kenana Kamenjaša. Na drugoj strani pogađa Hadžibegović uz dosta sreće – 2:0!

PRE MEČA

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pozvao je svoju ekipu na oprez protiv Studentskog centra.

– Očekuje nas još jedna utakmica u regionalnoj ligi protiv jako dobro organizovane ekipe koja zna šta radi na terenu. SC Derbi igra svoje mečeve sa mnogo energije na obe strane terena i u odbrani i u napadu. Moramo biti spremni za još jednu tešku utakmicu i na prvom mestu spremni i fokusirani da igramo našu igru – kaže Sferopulos.

Sa druge strane, trener Studentskog centra Dejan Jakara izdvojio je Zvezdu kao favorita za titulu ABA lige.

– Za mene je Crvena zvezda po rosteru prvi favorit za osvajanje ABA lige. Moramo da uđemo bolje u utakmicu nego što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Partizana. Verujem da smo to preneli igračima i da oni to dobro znaju. Izuzetno je važno da igramo sa puno energije u oba smera, jer takva igra krasi ovu ekipu – kaže Jakara.

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#KRAJ #Zvezda #savladala #Studentski #centar

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja