NaslovnaVESTIPutevi Srbije saopštili: Petlja Jakovo puštena u saobraćaj

Putevi Srbije saopštili: Petlja Jakovo puštena u saobraćaj

Petlja Jakovo puštena je u saobraćaj juče u 12.30 časova kada su njome prošli i prvi automobili, saopštili su JP Putevi Srbije. Kako su istakli u ovom preduzeću, izgrađene su četiri jednosmerne saobraćajnice širina kolovoza 6 metara (jednotračni kolovoz 3,5 m sa zaustavnom trakom 2,5 m) i širine bankina od 1,5 metara.


– Ukupna dužina saobraćajnica iznosi 2,242 km, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 m2. Trake za usporenje i ubrzanje vozila su na delu zaustavne trake profila autoputa – naglašavaju u ovom preduzeću.

Izgradnjom je, kako dodaju, obuhvaćeno i javno osvetljenje za nove saobraćajnice, telekomunikacionu infrastrukturu, sistem za detekciju saobraćaja i video nadzor.

– Novoizgrađena petlja zadovoljiće buduće korisnike autoputa, posebno one koji idu ka industrijskoj zoni u Jakovu, a takođe će i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiti brži pristup autoputu. Centar Surčina će biti zaštićen od tranzitnog i teretnog saobraćaja, što će smanjiti gužve i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju – ističu u ovom preduzeću.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Putevi #Srbije #saopštili #Petlja #Jakovo #puštena #saobraćaj

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja