NaslovnaNAJNOVIJE(UŽIVO) Klanica na frontu! Rusi nadiru kod Avdejevke i južno od Donjecka!...

(UŽIVO) Klanica na frontu! Rusi nadiru kod Avdejevke i južno od Donjecka! Stravičan udar na ključni ukrajinski aerodrom!

Rat u Ukrajini, 662. dan

Uzbuna! Iz komšiluka Ukrajine najavili invaziju! Neuspeh u ratu sa Rusijom tera Zelenskog na radikalan potez!

 

Udari po aerodromu

Aerodrom u Sratokonstantinovu u Hmeljničkoj oblasti ponovo je meta ruskih raketa i dronova.

 

Ovo je samo početak! Putinova nova odluka šokirala Zapad, ništa više neće biti isto!

 

Hronika ratnih dejstava: Rusi napreduju – Žestoke borbe kod Avdejevke i južno od Donjecka; OSU drži mostobran na Dnjepru (VIDEO/MAPA)

Nije bilo značajnijih promena na liniji fronta u pravcu Starobeljskog. Strane izvode pozicione borbene operacije u rejonu Sinkovka u sektoru Kupjanska; južno, nekoliko napada ukrajinskih oružanih snaga je odbijeno u zoni Torske izbočine i u šumariji Serebrjanski.

Na pravcu Soledara, ruske jurišne jedinice nastavljaju probijanje u odbranu Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Klešćejevke, zauzimajući nekoliko uporišta. Zapadno od Bahmuta, nakon nedavnog napredovanja ruskih oružanih snaga u oblasti Bogdanovke i Hromova, linija se stabilizovala.

U sektoru Avdejevke nastavlja se operacija opkoljavanja Avdejevskog utvrđenog područja. Na severnom krilu borbe se vode na prilazima Novokalinovu i duž pruge. Na južnom krilu, Oružane snage RF se konsoliduju u oblasti Jasinovatskaje ulice; u oblasti Nevelskoje nekoliko uporišta je prešlo pod kontrolu Oružanih snaga RF.

Na južnodonjeckom pravcu ruske trupe nastavljaju ofanzivnu operaciju u trouglu Pobeda – utvrđeni rejon „Zverinjec“ – Novomihajlovka. Završetak čišćenja zapada Marjinke omogućio je oslobađanje dela snaga i artiljerijskih sredstava za kretanje prema jugu. Jedinice 20. motorizovane divizije vode borbu za polja između Pobede i Novomihajlovke nakon nanošenja vatre na područja gde su koncentrisane ukrajinske formacije.

Za tri dana ruske snage su se približile periferiji sela Pobeda i delimično je zaobiđeno utvrđenje „Zverinec“ (bivša farma krzna). Tokom petodnevnih borbi kod Novomihajlovke, jedinice 68. AK uspele su da se učvrste na jugoistočnoj periferiji sela. Groblje je zauzeto, ali se još ne može ući u samu Novomihajlovku: na to utiče i gustina miniranja i veliki broj utvrđenih položaja ukrajinskih oružanih snaga. Pored toga, na udaljenosti od preko 20 kilometara od linije fronta, tenk Oružanih snaga Ukrajine je pogođen u oblasti Zeleni Gaj: bespilotna letelica kamikaza pogodila je metu u zadnjem delu kupole, izazvavši detonaciju municije.

U sektoru Orehova, ruske trupe nastavljaju da vode aktivnu odbranu južno i zapadno od Rabotina, prethodno zauzimajući položaje izgubljene tokom letnje ofanzive OSU. Severno od Verbovoga, ukrajinske oružane snage su pokušale napad, koji je bio neuspešan.

Na Hersonskom pravcu u rejonu Krinok situacija ostaje napeta, vode se borbe uz aktivnu upotrebu artiljerije. OSU pokušava da proširi zonu kontrole prema šumskim plantažama, ali trpi velike gubitke. Osim toga, Oružane snage Ukrajine imaju poteškoća sa evakuacijom ranjenih i snabdevanjem. Uprkos činjenici da su ukrajinske snage u teškoj situaciji, one ipak nastavljaju da se drže mostobrana na levoj obali Dnjepra.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#UŽIVO #Klanica #frontu #Rusi #nadiru #kod #Avdejevke #južno #Donjecka #Stravičan #udar #ključni #ukrajinski #aerodrom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja