NaslovnaNAJNOVIJEŽestoke borbe Hamasa i IDF, novi horor u Džabaliji! Izraelci upali su...

Žestoke borbe Hamasa i IDF, novi horor u Džabaliji! Izraelci upali su u bolnicu, privedeni lekari! (VIDEO)

Najmanje 10 Palestinaca je ubijeno danas, a još 40 je ranjeno u izraelskom napadu na izbeglički kamp Džabalija u severnoj Gazi, saopštio je portparol ministarstva zdravlja pod kontrolom Hamasa.

 

Ranije je ministarstvo saopštilo da su u izraelskim vazdušnim udarima na oblast Rafa u južnoj Gazi, pogođene tri kuće i da je ubijeno  najmanje 20 Palestinaca.

Desetine hiljada raseljenih Palestinaca smešteno je u Rafi, na granici Gaze sa Egiptom, kako bi izbegli izraelska bombardovanje severnije, prenosi Rojters.

Jutros su i stanovnici Kan Junisa, grada koji se takođe nalazi na jugu Gaze, prijavili žestoke borbe između militanata Hamasa i izraelskih snaga, navodi britanska agencija. Izraelski tenkovi i avioni bombardovali su područja u blizini centra grada, naveli su stanovnici.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je u ponedeljak da je ukupno 19.453 Palestinca ubijeno, a 52.286 ranjeno u izraelskom napadu na enklavu  tokom više od dva meseca rata.

Izraelske snage izvele su tokom noći i jutra racije u bolnici Al-Ahli u gradu Gazi i privele većinu zaposlenih, saopštila je crkva koja upravlja ovom bolnicom.

 

🚨BREAKING:

The first scenes of the shelling of Salam Association and the houses around it on Nozha Street in Jabalia al-Balad in the north of the Strip pic.twitter.com/UqLokM6cmd

— Palestine Now (@PalestineNW) December 19, 2023

 

Kako je navela, uništen je zid na prednjem ulazu u bolnicu. Nakon upada u bolnici su ostala dva lekara, četiri  medicinske sestre i dva domara, koji treba da zbrinu više od 100 teško ranjenih pacijenata, bez tekuće vode i struje, rekao je pastor u anglikanskoj katedrali u Jerusalimu, koja upravlja bolnicom. 

On je naveo da je jedan izraelski tenk bio parkiran na ruševinama na ulazu u bolnicu, kako bi sprečio da bilo ko uđe ili izađe iz nje, prenosi AP. 

Izraelska vojska za sada nije komentarisala upad u ovu bolnicu. Izraelske snage izvele su racije i u drugim bolnicama širom Gaze, optužujući Hamas da ih koristi u vojne svrhe, što su zaposleni u bolnicama negirali.

 

 

Bolnica Al-Ahli, poznata i kao Baptistička bolnica, bila je poprište eksplozije na početku rata, u kojoj je ubijeno više desetina Palestinaca. Istragom američke agencije AP kasnije je utvrđeno da je eksploziju verovatno izazvala raketa palestinskih militanata, koja je promašila svoju metu. 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Žestoke #borbe #Hamasa #IDF #novi #horor #Džabaliji #Izraelci #upali #bolnicu #privedeni #lekari #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja