NaslovnaNAJNOVIJEOpljačkao fudbalera i naslednicu Formule 1, a uhapšen u Beogradu: Zaplenjeni dijamanti,...

Opljačkao fudbalera i naslednicu Formule 1, a uhapšen u Beogradu: Zaplenjeni dijamanti, kola, skupoceni satovi

Ljubomir Romanov iz Obrenovca, koji se sumnjiči za pljačku naslednice vlasnika Formule 1, Tamare Eklston, bivšeg fudbaler Frenk Lampard i njegove supruge Kristin, kao i porodice pokojnog predsednika Lester Sitija, Vičaija Šrivadanaprabe, uhapšen je u Hajatu u Beogradu!

Ljubomir Romanov, čije je pravo prezime Radosavljević, za velike akcije pljački po inostranstvu koristio je identitet peruanskog advokata Alfreda Lindlija.

Foto: MUP Srbije


 

On je uhapšen po poternici Velike Britanije zbog sumnji da je organizator serije višemilionskih pljački luksuznih kuća poznatih ličnosti u Londonu 2019. godine i sve do danas je bio jedan od najtraženijih begunaca u Evropi.

Osim Ljbomira uhapšeni su i članovi njegove porodice koji su od para, za koje se sumnja da su stečene kriminalom, “prali” novac kupujući skupocene nekretnine u Beogradu na vodi, kao i vredne automobile. Kod njih su zaplenjeni dijamanti i skupoceni markirani satovi.  

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike  Britanije danas je u Beogradu uhapšeno šest osoba: Lj. R., M. R., E. R., I. R., L. R. i M. N. zbog sumnje da  su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela pranje novca.

Dvoje osumnjičenih se nalazi van Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.


Foto: Tanjug/AP


 


– Ova organizovana kriminalna grupa je od 2.februara 2018. godine do 15. decembra 2023. godine na teritoriji Republike Srbije oformila organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalom ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove. Sumnja se, da  je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R. K. R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Lj. R. u Velikoj  Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih osoba i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete – navode u tužilaštvu.


Foto: printscreen


 


Protiv osumnjičenog Lj. R.se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je krađama “zaradio” 26 miliona funti i to tako što je oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester” i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona. Osumnjičeni R. K. R. osuđen je u Švajcarskoj za više provala kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

Hapšenje osumnjičenih za pranje novca:

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Opljačkao #fudbalera #naslednicu #Formule #uhapšen #Beogradu #Zaplenjeni #dijamanti #kola #skupoceni #satovi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja