NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAOvo će biti najvažniji datumi u novoj godini

Ovo će biti najvažniji datumi u novoj godini

Saznajte koji su glavni astrološki događaji za 2024.

Tokom 2024. biće prisutno mnogo kszmičkih usklađivanja koja se fokusiraju na principe ravnoteže. Osećaćemo se kao da nas nešto gura i vuče u dva suprotna smera, a krajnji rezultat je pronalaženje spostvene sredine, prenosi Forever Conscious.

Tehnologija, finansije i odnosi biće velika tema 2024, a mnogi od nas će osetiti snažnu promenu u potrebi za samostalnošću i slobodom.

I na kraju, 2024. je godina broj 8 u numerologiji, a to je broj koji predstavlja sreću, simetriju i beskonačnost. Mi smo beskonačna bića, ali naše vreme ovde na ovoj planeti nije beskonačno. Moramo maksimalno da iskoristimo vreme koje imamo i da ne diskreditujemo uticaj koji imamo na druge i na svet oko nas.

Glavni astrološki događaji 2024.

1. Severni čvor u konjunkciji s Hironom (januar – april)

Ovo je energija koju ćemo osećati prva tri do četiri meseca u godini, posebno oko 11. februara i zatim pod Ovnovim pomračenjem Sunca 8. aprila. Hiron je asteroid isceljenja, a severni čvor predstavlja put kojim ide naša kolektivna svest. Spajanje ove dve planetarne sile stvara snažnu isceljujuću energiju koja nam može pomoći da se izdignemo iznad problema svakodnevice.

2. Jupiter u konjunkciji s Uranom (mart- maj)

Ovo je verovatno najznačajnije usklađivanje 2024. Susret Jupitera i Urana događa se svakih 12 do 14 godina, ali susret Jupitera i Urana u znaku Bika neverovatno je redak. Uran je u Biku od 2018, a Jupiter je prešao u Bika 2023. Bik je obično povezan s finansijskim temama i našim osećajem lične vrednosti. Jupiter je planeta obilja i ekspanzije, a Uran tehnologije i inovacija. Ove teme mogle bi da se manifestuju kao glavne vesti o globalnim finansijskim tržištima i digitalnim valutama.

3. Jupiter u znaku Blizanaca (maj 2024. – jun 2025.)

Jupiter prelazi u Blizance 26. maja, prvi put u 12 godina, čineći ga svojim novim domom do juna 2025. Jupiter je planeta ekspanzije, a Blizanci predstavljaju dualnost duše i tela. Naša duša zna da smo mi ljubav i da je život jednostavno niz lekcija i iskustava. Međutim, naše ljudsko ja mora živeti po pravilima 3D sveta. Ono se mora nositi s patnjom, realnošću života na Zemlji i ne oseća uvek ljubav koju oseća naša duša. Te dvije strane našeg bića moramo poštovati i negovati.

4. Kvadrat Jupitera i Saturna (jul – decembar)

Jupiter i Saturn doći će u kvadrat (90 stepeni) jedan s drugim 19. avgusta, u kojem će ostati do 24. decembra. Njihovu energiju počećemo da osećamo već u julu i sve do samoga kraja godine. Jupiter će biti u Blizancima, a Saturn u Ribama – ovo je kombinacija koja može da stvori trenje i napetost jer Jupiter želi širenje, a Saturn skupljanje i fokusiranje na granice.

5. Pluton u znaku Vodolije (novembar 2024 – mart 2043.)

Godina 2024. je ona u kojoj Pluton zvanično napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju na sledeće dve decenije. Prelazak Plutona u znak Vodolije monumentalna je promena koja se odvijala poslednjih nekoliko godina. Kako Pluton već neko vreme pleše na granici između Jarca i Vodolije, već smo počeli da doživljamo neke od tema koje su predodređene da se dese. U Vodoliji, Pluton radi na svemu što se tiče tehnologije.

6. Retrogradni Mars (oktobar 2024 – maj 2025.)

Mars je retrogradan najmanje od svih planeta, pa kada se to dogodi, to je nešto na šta želimo da obratimo posebnu pažnju! Mars je planeta akcije, motivacije i energije. Kada putuje retrogradno, smanjuje našu produktivnost, iscrpljuje energiju i čini da osećamo nedostatak motivacije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

izvor

#Ovo #će #biti #najvažniji #datumi #novoj #godini, 1703089696

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja