NaslovnaNAJNOVIJEPartizan sa čak 8 debitanata u derbiju! Stjepanović IN, Šćekić OUT!

Partizan sa čak 8 debitanata u derbiju! Stjepanović IN, Šćekić OUT!

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj večeras će u Humskoj (18:00) suprotistaviti Crvenoj zvezdi tim u kojem će biti čak osmorica igrača koji nikada nisu iskusili čari večitog derbija. Osim dobro poznatih igrača, u startnih 11 biće i mladi vezista Mateja Stjepanović (19).

Partizanov tim za 171. večiti derbi pretpeće prinudne promene, jer će se od prvog minuta na terenu naći tinejdžer Mateja Stjepanović.

Sve se kao na filmu odvija za momka koji je prošao omladinsku školu crno-belih i našao se u centru pažnje domaće javnosti. Naime, na gostovanju Radničkom u Nišu povredio se Frank Kanute i pošto nije uspeo da se oporavi bio je plan da Senegalca odmeni Aleksandar Šćekić.

 


Foto: Starsportphoto


 


 

 

Ipak, pred meč u Humskoj protiv ljutog rivala obistinila se ona stara da, dok jednom ne smrkne drugom ne svane, pa je zbog bola u  kolenu došlo da toga da Šćekić ne bude u konkurenciji za najvažiji meč u jesenjem delu sezone.

Odmeniće ga mladi Stjepanović,  kapiten omladinske selekcije kluba iz Humske koji je odigrao svih 90 minuta protiv Kragijevčana u minulom kolu Superlige Srbije (3:3) i dokazao da je sa razlogom jedan od najtalentovanijih izdanaka sjajne generacije crno-belih.  

Igrač koji je branio boje Srbije u svim uzrasnim kategorijama i njegovi saigrači iz omladinskog pogona Partizana su u UEFA Ligi mladih eliminisali rumunsku Univerzitatetu iz Krajove i moldavski Šerif, a sada ga čeka i najveći izazov u karijeri – okršaj sa Crvenom zvezdom u večitom derbiju, u utakmici koja će odlučiti kome će ići titula jesenjeg prvaka.


Foto: Starsportphoto


 


 

Upisao je momak rođen u Beogradu premijernu asistenciju u prvom timu Partizana protiv Radničkog i za sada se izborio za 113 minuta u prvenstvu. Ima priliku večeras da zablista u meču koji će sa pažnjom pratiti cela fudbalska Srbija, ali neće biti Stjepanović jedini debitant u mečevima protiv Zvezde, naprotiv. Još sedmorica igrača će osetiti kako je igrati u najemotivnijem i najznačajnjem meču domaćeg fudbala.

Osim Stjepanovića i golman Aleksandar Jovanović biće prvi put u prilici da u dresu Partizana čuva mrežu od fudbalera aktuelnog šampiona Srbije.

 


Foto: Starsportphoto


 


 

 

Ovo veče sasvim sigurno neće zaboraviti ni Aranđel Stojković, Nikola Antić, Mihajlo Ilić, Aldo Kalulu, Gajas Zahid i Mateus Saldanja, koji će se prvi put u karijerama suprotistaviti Crvenoj zvezdi kao igrači “parnog valjka.”

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Partizan #čak #debitanata #derbiju #Stjepanović #Šćekić

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja