NaslovnaNAJNOVIJENema Nejpira, nema problema: Zvezda razbila Makabi!

Nema Nejpira, nema problema: Zvezda razbila Makabi!

Košarkaši Crvene zvezde slavili su na formalnom gostovanju Makabiju u hali “Pionir” 98:92 (20:20, 31:22, 28:23, 19:27). Beogradski tim je sada učinku od šest pobeda i 10 poraza što ga postavlja na deobu 15. mesta sa litvanskim Žalgirisom.

Posle teškog poraza od Reala u Areni (72:58) i iznenadnog odlaska Šabaza Nejpira iz tima, crveno-beli nisu napuštali Beograd kako bi snage odmerili sa “ponosom Izraela” u sablasno praznoj dvorani “Pionir”. Crvena zvezda je jako važnom pobedom nad Makabijem učinila veliku uslugu sebi u borbi za najboljih 8, ali i gradskom rivalu Partizanu, koji je do ovog meča imao isti učinak kao “ponos Izraela” (9-6).

Čini se da je upravo teren na kojem crveno-beli odrađuju veliki broj treninga prijao, pre svih, Milošu Teodosiću, koji je dominirao sa 27 poena i 13 asistencija. Pratio ga Džoel Bolomboj sa 18, dok je Rokas Gedraitis dodao 16 koševa. Najbolji u timu iz Tel Aviva bio je Vejd Boldvin sa 22 poena.

Foto: Informer

Dvorana “Pionir” bez gledalaca

Početak utakmice je, za razliku od prve četvrtine meča sa Realom, bio jako loš. 

Crveno-beli su delovali bez ideje u napadu sa mnoštvom lako izgubljenih lopti i teških šuteva pri isteku napada.

Igra se stabilizovala kada je na parket ušao Miloš Teodosić umesto Jaga Dos Santosa koji već neko vreme igra jako loše.

Zahvaljujući devet brzih poena i nekoliko sjajnih asistencija, bivši reprezentativac Srbije je izborio nerešen rezultat za svoj tim posle prvih deset minuta igre i najavio znatno bolju igru u nastavku.

Nošeni odličnom završnicom prve četvrtine, vicešampioni regiona su otvorili drugu deonicu sa mnogo boljom odbranom iz koje su proizašli laki poeni na obruču Makabija.

Brzo se prednost popela na +8 i tada je Oded Kataš morao da reaguje tajmautom. 


Foto: Starsportphoto


 


Na svu sreću, minut odmora nije promenio odnos snaga na terenu. Formalni gosti su, na krilima fantastičnom Majka Tobija, dobili novu dimenziju u napadu i ostvarili dvocifrenu prednost na dva minuta do kraja prvog poluvremena. 

Trojkom pre zvuka sirene Adam Hanga je okončao prvih 20 minuta igre, a na semaforu je pisalo 51:42 u korist Crvene zvezde.

Sferopulosovi igrači su, početkom drugog poluvremena, održavali izuzetno visok ritam, pa je tako i prednost dostigla najviših 19 poena.

Nastavio je Teodosić da razigrava saigrače i pogađa iz svih pozicija, dok je Kataš sve vreme tragao za pravom petorkom koja bi mogla da isparira raspoloženim gostima.


Foto: Starsportphoto©


Konačno “proradio” Tobi


Magičnih pet nije pronašao, a sa druge strane je imao još jednog izuzetno raspoloženog protivnika u Rokasu Gedraitisu. Litvanac je samo u trećoj deonici ubacio 16 poena i tako je postao četvrti dvocifreni u timu iz Beograda.

Uprkos dominatnom izdanju u većem delu susreta, privođenje utakmice kraju je bilo jako loše za igrače Janisa Sferopulosa. Nosioci igre su napustili teren, a Makabi je to iskoristio i u jednom trenutku čak zapretio, spustivši prednost na jednocifren minus. 

Srećom, uspela je Crvena zvezda da odoli naletima današnjeg domaćina i slavi sa razlikom koja nije prikazivala realno stanje stvari na terenu.

Crveno-beli će i naredni duel dočekati kao domaćini, a to će biti kada u Beograd dođe Split u okviru 13. kola Admiral bet ABA lige 24. decembra.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Nema #Nejpira #nema #problema #Zvezda #razbila #Makabi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja