NaslovnaNAJNOVIJENajpopularniji topli praznični napici! Idealni su za hladne zimske večeri

Najpopularniji topli praznični napici! Idealni su za hladne zimske večeri

Nekoliko toplih napitaka koje lako možete napraviti, idealni su za zagrevanje tela i atmosfere u danima praznika.

Ovi topli napici će vam ulepšati hladne praznične dane:

Kuvano vino

Kuvano vino je klasično praznično piće koje se priprema od crvenog vina, šećera, začina poput cimeta, klinčića i kore pomorandže ili limuna.

Toplo je i mirisno, stvara prijatan osećaj  i često se poslužuje na božićnim sajmovima širom Evrope.

Foto: Shuterstock


 

 

Egnog

Egnog je tradicionalno američko piće koje se često konzumira tokom praznika. Sastoji se od mleka, jaja, šećera i začina poput muškatnog oraščića.

Često se poslužuje sa dodatkom alkohola poput rume ili burbona.


Foto: Shuterstock


 


 

Čaj od nane

Čaj od nane osvežava i nema kalorija.

Veruje se da su potencijalne zdravstvene dobrobiti nane povezane sa antioksidativnim i protivupalnim svojstvima nane.

Ovaj čaj može da se pije topao ili hladan.


Foto: Shuterstock


 


 

Vruća čokolada

Vruća čokolada uvek je dobrodošla tokom hladnih zimskih dana, a tokom praznika može joj se dodati mrvljena čokolada ili keks, šlag, cimet i vanila.


Foto: Shuterstock


 


 

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira svojom snažnom aromom i toplim pikantnim ukusom je odlična opcija za one koji traže praznični napitak bez kalorija.

Koren đumbira koristi se za lečenje uobičajenih stanja poput mučnine, povraćanja, prehlade i glavobolje. Đumbir ima antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva.

Možete napraviti i čaj od svežeg đumbira. Da biste to učinili, jednostavno oljuštite i tanko iseckajte mali komadić korena đumbira.

Dodajte izrezani  đumbir u šolju ključale vode i kuvajte 5-10 minuta. Procedite čaj i dodajte isceđeni sveži limun.


Foto: Shuterstock


 


 

Koktel od penušavog vina i grejpfruta

Ovaj osvežavajući koktel kombinuje luksuz penušavog vina sa slatkim i kiselim ukusom svežeg soka od grejpfruta. 

Sastojci:

1 čaša penušavog vina

1/2 šolje sveže ceđenog soka od grejpfruta

1 kašičica meda (opciono)

kriška grejpfruta za ukras

Priprema:

U čašu za šampanjac sipajte sveže ceđeni sok od grejpfruta. Ako želite malo slađi ukus, dodajte kašičicu meda i lagano mešajte dok se med ne rastvori.

Prelijte sok od grejpfruta ohlađenim penušavim vinom.

Dodajte krišku svežeg grejpfruta na ivicu čaše ili kao ukras unutar pića. Koktel poslužite odmah dok je penušavo vino još sveže.


Foto: Shuterstock


 


 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Najpopularniji #topli #praznični #napici #Idealni #hladne #zimske #večeri

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja