NaslovnaNAJNOVIJEGodinu dana od ubistva lepe studentkinje! Jetmir Gočaj i dalje u bekstvu...

Godinu dana od ubistva lepe studentkinje! Jetmir Gočaj i dalje u bekstvu – hronologija slučaja

Pre tačno godinu dana telo 26-godišnje Ivane Krivokapić pronađeno je u stanu na Zvezdari.

Ona je, kako se pretpostavlja, ubijena dan ranije, a ubica je, nakon počinjenog zločina izašao iz stana, zaključao sa spoljašnje strane i odneo ključ.

Ivanina porodica i dalje čeka pravdu, ali se čini da je ona i dalje daleko, s obzirom na to da se glavni osumnjičeni za ubistvo Jetmir Gočaj nalazi u bekstvu, a da drugih osumnjičenih nema.

Ivanino telo otkrila su njena braća, koja su na današnji datum pre godinu dana došli iz Pančeva da provere šta se dešava sa njihovom sestrom, koja se nije javljala na telefon, što nije bilo uobičajeno.

Kada su došli do stana, shvatili su da se Ivana iznutra ne javlja i da ne mogu da uđu u stan. Nisu znali da li je njihova sestra iza vrata ili ne. Pozvali su policiju, a u stan su, naposletku, ušli kroz prozor. Tada su zatekli Ivanu sa povredama na vratu i rukama. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Foto: Printskrin video


 

S obzirom na to da je stan zaključan, od starta se pretpostavljalo da je ubica, ukoliko se radi o ubistvu, poznavao Ivanu, da ga je ona pustila u stan, kao i da je nakon izvršenog zločina izašao i zaključao vrata ili zaključao iznutra, pa izašao kroz prozor.

U stanu nije bilo tragova premetačine. Dva lančića koja su Ivani bila pokidana sa vrata nalazila su se na komodi. Pored je bio i njen mobilni telefon. Jedino što je falilo bili su upravo ključevi.

Povrede koje je Ivana imala na prstima i rukama, mogle su da ukažu na to da se Ivana branila od napadača, što se, naposletku, ispostavilo kao tačno.

Dan nakon što je pronađeno telo devojke, komšinica koja živi tačno iznad stana u kojem se desio zločin rekla je da se u sredu, 21. decembra, iz Ivaninog stana čula lupnjava i glasovi. Ona je dodala da mora da su i ostale komšije to čule, a da je njena ćerka o tome dala izjavu policiji.

Nije poznato zašto niko od stanara zgrade te večeri nije proverio šta se dešava, a jedan od razloga mogao bi da bude što se iz drugog stana u prizemlju, kako je ispričala komšinica, “često čuje buka i muški glas koji konstantno viče”, piše Telegraf.

Teorija o tome da li je Ivana ubijena ili ne se menjala više puta. Nakon što su pristigli prvi nalazi obdukcije, utvrđeno je da nije nasilno lišena života, a čekalo se na toksikološke nalae. Na veštačenje je poslat i njen telefon. U trenutku kada je Ivana sahranjena i kada se porodica poslednji put oprostila od nje, smrt se vodila kao sumnjiva.

Utvrđeno da je reč o ubistvu

Kada su stigli nalazi obdukcije sa toksikologijom, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv NN lica.

Sumnjalo se da je nepoznata osoba Ivanu lišila života tako što ju je ugušula davljenjem. Tada je počela potraga za osobom, kao i istraga koja bi utvrdila identitet potencijalnog ubice. I dalje je bila održiva teza da je ivanu ubio neko koga je poznavala, s obzirom na to da nadležni organi ni nedelju dana nakon zločina nisu pronašli ključ od stana.


Foto: printscreen/facebook


 


Prvi detalji iz istrage pokazali su da je Ivana ubijena tako što ju je ubica jednom rukom davio, a drugom joj začepio nos.

Policija je obavila razgovor sa njenim prijateljima i drugaricama, kako bi saznali da li joj je neko pretio ili bio zaljubljen u nju, te da tako pokušaju da otkriju ko je osumnjičeno NN lice. Uz to su pregledani snimci sa nadzornih kamera okolnih zgrada, kako bi policija videla ko je ulazio u Ivanin stan.

Početkom januara rađena su veštačenja baznih stanica mobilnih telefona, a na taj način trebalo je da se utvrdi ko je bio pored Ivane u trenutku smrti. DNK tragovi su upoređivani sa bazom podataka. Policija je u tom momentu verovala da je na tragu nepoznatog ubice.

Istraga usmerena ka Jetmiru

Istražitelji su sumnjali da je Ivanu ubio njen prijatelj Jetmir Gočaj. Ipak, morali su da čekaju da pristignu reultati analize DNK tragova koji su pronađeni ispod Ivaninig noktiju, a koji su tu završili dok se branila od napadača.

Jetmir je policiji postao sumnjiv nakon što se oglašavao na društvenim mrežama, gde je objavljivao poruke u kojima se opraštao od Ivane.

Pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera iz obližnjeg objekta utveđeno je da se na jednom od snimaka nalaze Ivana i mladić i da idu ka zgradi u kojoj ona živi. Gočaj ju je dan pre ubistva sačekao u kafiću u kom je radila, a kamere su ih snimile na putu ka njenoj zgradi.

I veštačenje baznih stanica potvrdilo je da je Gočaj bio pored Ivane u trenutku njene smrti.

Kada je Telegraf.rs u januaru stupio u kontakt sa Gočajem, on je rekao da nije ni u kakvoj vezi sa ubistvom, a da je policija, da je osumnjičen, već došla po njega.

Postao glavni osumnjičeni

Ipak, u daljem toku istrage, Gočaj je zvanično postao osumnjičeni za ubistvo Ivane Krivokapić, a tužilaštvo je zatražilo raspisivanje poternice, kao i da Gočaju bude određen pritvor. Na teret mu je stavljeno teško ubistvo iz niskih pobuda i ljubomore.

Ono što je bilo krunski dokaz koji je istragu usmerio ka Jetmiru, jesu bili pristigli rezultati DNK veštačenja, koje je ukazalo na to da se ispod Ivaninih noktiju nalazio upravo njegov DNK. Istog dana kada je objavljena vest da je Gočaj osumnjičen, on je novinarki Telegrafa napisao da je “kod kuće, tako da misli da nema ništa od toga”.

Sudija Višeg suda u Beogradu je 16. januara za Jetmirom Gočajem raspisao međunarodnu poternicu. U odsustvu mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Nestao bez traga

Iako je govorio da nema oko čega da se brine i da “sedi kod kuće”, kao i da od njegovog hapšenja “nema ništa”, nakon raspisivanja međunarodne poternice Gočaj nestaje bez traga.

Kada su policajci u januaru zakucali na njegova vrata, u kući nije bilo nikog. U potrazi za Jetmirom pretreseno je više lokacija u Crnoj Gori, ali nije pronađen ni na jednoj od njih. Pretpostavlja se, ali nije potvrđeno, da je on najpre iz Crne Gore otišao u Albaniju, gde mu živi porodica i da mu oni pomažu.

Iako je iz crnogorske policije navedeno da “rade sve što je u njihovoj moći”, utvrđeno je da je Gočaj ipak bio korak ispred policije i da je odmah po raspisivanju crvene Interpolove poternice uništio svoj mobilni telefon i time onemogućio da mu policija uđe u trag putem GPS-a.


Foto: printscreen


 


Pretpostavlja se da se Gočaj nije zadržavao u Crnoj Gori, te da je odmah otišao u Albaniju, a potom prešao granicu sa lažnim dokumentima, a da je svakako promenio lični opis, kako ne bi “pao” zbog raspisivanja međunarodne poternice.

Tako se ovaj slučaj, ni posle godinu dana, ne pomera sa mrtve tačke. Osumnjičeni za ubistvo kao da je nestao sa lica zemlje. Nijednom se nije javio porodici, niti bilo kome čije je pozive policija pratila. O samom slučaju, mesecima nema novih informacija.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Godinu #dana #ubistva #lepe #studentkinje #Jetmir #Gočaj #dalje #bekstvu #hronologija #slučaja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja