NaslovnaPLANETAIzrael ima tri preduslova za uspostavljanje mira sa Palestincima

Izrael ima tri preduslova za uspostavljanje mira sa Palestincima

TEL AVIV – Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je da Izrael ima tri preduslova za uspostavljanje mira sa Palestincima u Pojasu Gaze.

“Hamas mora da bude uništen, Gaza mora da bude demilitarizovana i palestinsko društvo mora da bude deradikalizovano”, napisao je Netanijahu u autorskom tekstu za Volstrit džurnal.

On je naveo da SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka “i mnoge druge zemlje podržavaju nameru Izraela da uništi terorističku grupu”.

“Da bi se postigao taj cilj, njene vojne sposobnosti moraju da budu demontirane i njena politička vlast nad Gazom mora da se okonča”, istakao je Netanijahu.

Japan uveo sankcije trojici lidera Hamasa

Japan je uveo sankcije trojici visokih članova palestinskog militantnog pokreta Hamas i zamrzao njihovu imovinu, saopštila je danas japanska vlada.

Sumnja se da su tri osobe umešane u napad Hamasa na Izrael 7. oktobra i da sredstva koriste za finansiranje takvih terorističkih aktivnosti, izjavio je portparol  japanske vlade, prenosi Rojters.

„Vlada je danas odobrila mere protiv tri člana rukovodstva Hamasa, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1373, u vidu zamrzavanja sredstava, ograničenja plaćanja, ograničenja kapitalnih transakcija”,  precizirao je portparol vlade Jošimasa Hajaši.

Ona je naveo da je njihova imovina zamrznuta kako bi Hamasu bio prekinut pristup izvorima sredstava i onemogućen protok sredstava za terorističke aktivnosti.

Wafa: Ubijeno i ranjeno nekoliko desetina civila u izraelskim napadima na Gazu

Nekoliko desetina civila, uglavnom žena i dece,  ubijeno je i ranjeno tokom noći u izraelskim napadima na Pojas Gaze, javila je jutros palestinska novinska agencija Wafa.

Kako se navodi, nekoliko ljudi je ubijeno i ranjeno u blizini Evropske bolnice, istočno od grada Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, kao i u izbegličkom kampm u Nuseiratu, na jugu grada Gaza.

“>

AP Photo/Leo Correa

“>

AP Photo/Adel Hana

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Izrael #ima #tri #preduslova #uspostavljanje #mira #Palestincima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja