NaslovnaRAZONODAMask će morati na sud zbog neisplaćenih bonusa zaposlenima u X

Mask će morati na sud zbog neisplaćenih bonusa zaposlenima u X

Savezni sudija je presudio da se X, nekadašnji Tviter, mora suočiti sa tužbom nakon što je osoblje optužilo kompaniju da nije isplatila bonuse koje su im obećali. Sudija je u petak odbio zahtev da se slučaj odbaci.

Izvor: Printscreen/Youtube/CBSN

Prema tužbi podnetoj u junu ove godine, Mask , odnosno X ,se suočava sa tužbom da nije isplatio godišnje bonuse osoblju nakon njegove akvizicije u oktobru 2022, uprkos ponovljenim uveravanjima rukovodilaca uoči i nakon sporazuma da će kompanija to učiniti.

Tužbu je federalnom sudu u San Francisku podneo Mark Šobinger, koji je bio viši direktor za obeštećenje u kompaniji X sve do maja, kada je napustio kompaniju.

Tendencija je da tužba bude grupna, odnosno kolektivna za bivše i sadašnje zaposlene u X-u koji nisu dobili bonus za 2022. godine.

Savezni sudija je krajem prošle nedelje rekao da je Šobingerov slučaj protiv X-a verodostojan  dozvolio je da se nastavi.

„Tviterova ponuda da mu zauzvrat isplati bonus postala je obavezujući ugovor prema zakonu Kalifornije”, rekao je američki okružni sudija Vins Čabrija u presudi donetoj prošlog petka.

X, koji je efektivno ukinuo svoj tim za odnose s javnošću, nije odgovorio na zahtev CNN-a za komentar.

Kompanija je, u svom zahtevu za odbacivanje, tvrdila da usmeno obećanje ne bi trebalo da bude obavezujuće i da bi slučaj trebalo da bude saslušan u Teksasu. Ali sudija je rekao da se po ovim pitanjima primenjuje zakon Kalifornije.

U junskoj žalbi je navedeno da nakon što je objavljeno da Mask kupuje kompaniju za društvene medije prošlog aprila, „mnogi zaposleni su izrazili zabrinutost” zbog sudbine „njihove naknade i godišnjeg bonusa”.

U mesecima pre nego što je Mask završio kupovinu X-a, rukovodioci kompanije su više puta obećavali zaposlenima da će bonusi za 2022. biti isplaćeni u visini od 50% cilja, navodi se u tužbi i dodaje da je „obećanje je ponovljeno nakon Muskove kupovine”.

Međutim, uprkos obećanjima, X nije isplatio bonuse, kaže se u tužbi.

Šobinger je napustio kompaniju u maju nakon što je „Tviter odbio da ispuni razna obećanja koja je dao zaposlenima, uključujući neisplaćivanje obećanih bonusa”, ​​navodi se u tužbi.

(M.A./EURACTIV.rs)

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Mask #će #morati #sud #zbog #neisplaćenih #bonusa #zaposlenima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja