NaslovnaRAZONODAKo je Amal, supruga Džordža Klunija koja je opčinila svet

Ko je Amal, supruga Džordža Klunija koja je opčinila svet

Advokatica Amal Kluni, supruga čuvenog glumca Džordža Klunija, privlači veliku pažnju gde god se pojavi.

Njeni stajlinzi redovno ostavljaju bez daha, bilo da je u pitanju „opušteno“ izdanje ili izgled za crveni tepih – ona ne ume da pogreši. Ipak, osim što pleni izgledom, Amal je i izuzetno obrazovana i uspešna žena.

Rođena je kao Amal Alamudin 3. februara 1978. godine u Bejrutu, a kada je te prostore 1982. godine zahvatio Libanski građanski rat, njena porodica se preselila u Veliku Britaniju. Amal ima mlađu sestru Taliju i dva brata – Samera i Ziada.

Džordž i Amal Kluni George Clooney Amal Clooney

Osnovnu i srednju školu je završila u Engleskoj, a potom je završila i studije prava na Oksfordskom Univerzitetu. Diplomirala je 2000. godine, a već naredne godine upisala je Pravni fakultet Univerziteta u Njujorku i tamo završila master.

Amal i Džordž Kluni Foto: Ron Sachs/CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kvalifikovana je da se bavi advokaturom u SAD i Ujedinjenom Kraljevstvu. U advokatsku komoru u Njujorku primljena je 2002. godine, a u Velsu 2010. Advokaturom se bavila i u Međunarodnom sudu u Hagu, tu je radila i pri Specijalnom sudu UN za Liban i u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

U Veliku Britaniju se vraća 2010. godine, kada se zaposlila u advokatskoj kancelariji „Doughty Street Chambers“.

Amal Kluni Amal Kluni; Foto: Profimedia.rs

Bila je angažovana u veoma važnim slučajevima – zastupala je državu Kambodžu, bivšeg šefa libijske obaveštajne službe Abdalaha Al Senusija, Juliju Timošenko, Džulijana Asanža, bila je savetnik kralja Bahreina.

Osim toga, radila je i kao profesor i govornik na brojnim fakultetima, a dobitnica je i mnogih značajnih nagrada. Barbara Voters ju je izabrala za jednu od 10 najfascinantnijih ljudi 2015. godine, a 2014. se našla u užem izboru za najbolji stil na Britanskim modnim nagradama, pored Dejvida Bekama, Kejt Mos, Kire Najtli i Eme Votson.

Amal Kluni i Džordž Kluni Foto:JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Amal dosta ulaže i u bavljenje humanitarnim radom. Predsednica je „Kluni fondacije za pravdu“ koju je osnovala zajedno sa svojim suprugom Džordžom 2016. godine. Cilj im je poboljšanje pravde u sudnicama, zajednicama i učionicama širom sveta.

U okviru „Amal Kluni školarine“, svake godine školuje jednu studentkinju iz Libana. Ona i Džordž takođe sponzoriđu i školovanje iračkog izbeglice Hazima Avdala na Univerzitetu u Čikagu.

Foto: EPA-EFE/THIBAULT VANDERMERSCH

Sa Džordžom Klunijem verila se u aprilu 2014. godine, a upoznali su se godinu dana ranije, preko zajedničkog prijatelja. Venčali su se na romantičnoj ceremoniji u Veneciji 27. septembra 2014.

„Otišli smo na večeru. Bilo je jedno od onih modernih i šik mesta. Kada smo izašli, ispred je bilo preko 50 paparaca. Ipak, sa svime je izašla kao pravi šampion. Stvari su u Londonu počele su veoma brzo da se odvijaju“, rekao je Džordž Kluni svojevremeno o početku njihove ljubavi.

U junu 2017. godine postali su roditelji blizanaca Aleksandra i Ele. Jedno drugom su najveća podrška i javno govore o tome koliko ih je ljubav oboje promenila nabolje, te da su jedno pored drugog postali bolji ljudi.

BONUS VIDEO: Top 5 glumačkih parova

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Amal #supruga #Džordža #Klunija #koja #opčinila #svet

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja