NaslovnaBIZNISNaslednica L'Oreala PRVA žena sa bogatstvom od 100 milijardi dolara

Naslednica L'Oreala PRVA žena sa bogatstvom od 100 milijardi dolara

Naslednica L’Oreala PRVA žena sa bogatstvom od 100 milijardi dolara

Fransoa Betankur Majers, naslednica L’Oreala i najbogatija žena na svetu, postala je prva žena koja poseduje bogatstvo od 100 milijardi dolara, pokazuju podaci Blumberga.

Bloomberg Billionaire’s Indeks ističe Betankur Meiers kao 12. najbogatiju osobu na svetu, odmah ispred Mukeša Ambanija i iza Karlosa Slima, koji je nedavno postao prva osoba iz Latinske Amerike koja je prešla prag od 100 milijardi dolara, piše CNN.

Akcije na rekordnom nivou

L’Orealove akcije su na rekordnom nivou. Zalihe su ove godine porasle za 35 odsto, pošto su potrošači nastavili da se troše na luksuzne proizvode od pandemije.

Prema L’Oreal-u, 2022. godine Betankur Majers i njena porodica posedovali su više od 34% akcija kompanije.

Betankur Meiers je bila jedino dete Liliane Betankur, čiji je otac, Eugene Schueller, osnovao L’Oreal grupu. Ona je nasledila imovinu svoje majke kada je Betankur umrla 2017. Betankur Majers je predsednica porodične holding kompanije Tetis i potpredsednica je upravnog odbora grupe L’Oreal.

Brendovi kompanije

Najveća svetska kozmetička kompanija, koja poseduje širok portfolio brendova od Lancomea do Maybelline-a, ostvarila je više od 38 milijardi evra (42 milijarde dolara) u prodaji u 2022, prema izveštajima kompanije.

Ranije ove godine, L’Oreal je kupio australijski brend Aesop u ugovoru od 2,5 milijardi dolara, što je najveća kupovina brenda koju je ikada napravio francuski gigant lepote. Njen prethodni rekord bila je kupovina ISL Beaute za 1,7 milijardi dolara 2008. godine, prema podacima Dealogic-a.

Bogatstvo Betankur Mejers i dalje relativno bledi u poređenju sa vlasnikom LVMH Bernardom Arnoom, najvećim svetskim proizvođačem luksuzne robe. On je druga najbogatija osoba na svetu prema indeksu, sa neto vrednošću od 179 milijardi dolara.

Izvor: BIZLife

Foto: Printscreen:YT/Fondation Bettencourt Schueller

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Naslednica #LOreala #PRVA #žena #bogatstvom #milijardi #dolara

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja