NaslovnaVESTIProvokativna zastava na protestima opozicije (VIDEO) — RT Balkan

Provokativna zastava na protestima opozicije (VIDEO) — RT Balkan

29. dec 2023 20:19

| Obnovljeno: 29. dec 2023 20:19

Među okupljenima, neki od pristalica mašu zastavama Evropske unije i zastavom na kojoj ispod ocila piše “Evromajdan, Srbija”

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” ponovo su se okupile ispred zgrade Republičke izborne komisije, a među pristalicama se mogla videti i zastava sa zabrinjavajućim natpisom ispod grba sa četiri ocila – “Evromajdan, Srbija”!

Podsetimo, komentarišući situaciju u Srbiji posle izbora, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da Zapad ima ogromnu želju da se u Srbiji i na Balkanu sprovede “Majdan”.

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) održale su večeras 12. protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a završili su ga na raskrsnici Kneza Miloša i Birčaninove, kako bi iskazali svoju podršku grupi studenata “Borba”, koji su najavili blokadu saobraćaja u trajanju od 24 časa.

Saobraćaj koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjine ponovo je pušten, osim na raskrsnici u Kneza Miloša, gde studentska blokada i dalje traje.

Kandidat za gradonačelnika SPN Vladimir Obradović rekao je ispred RIK da je iza građana Srbije katastrofalna godina puna tragedija i da veruje da će 2024. godina doneti boljitak.

Obradović je tražio poništavanje izbora i organizovanje novih u, kako je naveo, “boljoj i demokratskijoj atmosferi”.

Poziv sa kijevskog Majdana na proteste u Beogradu: "Ništa nije slučajno"

Radomir Lazović pozvao je građane da se večeras pridruže studentima, a sutra od 12 časova protestu koji organizuje “Proglas”, kako bi se, kako je naveo, zajedno borili za poništavanje izbora i organizovanje novih.

On je ponovio da će njihova borba ići u tri smera, kroz institucije, međunarodnu podršku i držanje pažnje javnosti kroz proteste.

Na skupu su bili predstavnici koalicije SPN Dragan Đilas, Srđan Milivojević, Đorđe Pavićević, Mila Popović, Vladimir Obradović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Pavle Grbović.

Grupa studenata i mladih aktivista “Borba”, koja je danas blokirala raskrsnicu Kneza Miloša i Birčaninove, poslala je pismo evropskim institucijama i drugim međunarodnim organizacijama u kome ih obaveštava o razlozima za protest, ali i o zahtevima koje imaju prema domaćim institucijama, ali i međunarodnim telima.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Provokativna #zastava #protestima #opozicije #VIDEO #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja