NaslovnaVESTISvedočenjem roditelja dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" nastavljeno suđenje porodici Kecmanović

Svedočenjem roditelja dece ubijene u OŠ “Vladislav Ribnikar” nastavljeno suđenje porodici Kecmanović

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem roditelja jedne od ubijenih devojčica 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je u pomenutoj školi ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Danas su svedočili Ninela Radičević i Ivan Božović koji su ispričali sve što im se desilo tog 3. maja, odnosno kako je njihova ćerka otišla u školu i kako su se osećali nakon saznanja da im je dete ubijeno.     

Božović je istakao da je njihova ćerka bila kolateralna šteta jer je tog dana bila dežurna, odnosno bila odmah do čuvara škole koji je takođe ubijen. 

Pričajući o porodici Kecmanović oni su rekli da to što roditelji nisu primetili da maloletni K.K. sprema molotovljeve koktele u sobi i priprema taj masakr, govori o tome kakva je to porodica.   

Otac devojčice tvrdi da ne razume kako se otac K.K. ne oseća odgovornim ako mu je on da da puca, vodio ga u streljanu i dao mu sredstvo za ubijanje.

Tokom svedočenja osvrnuli su se i na direktorku škole, pedagoga i psihologa i naveli da im nije jasno kako oni nisu prepoznali da nešto nije u redu sa K.K. 

Detaljno su ispričali kako je ovaj događaj uticao na njihovu porodicu, kako su se osećali tada i da vreme nije smanjilo njihovu bol. 

U sudnici je prisutan veliki broj medija i prijatelja porodica ubijene dece. 

Najpotresnija scena u sudnici dogodila se kada je Ninela Radičević rekla i da je prvi put svoju ćerku poljubila 6. maja pre 12 godina, a poslednji 6. maja ove godine kada je spremala sahranu. Nakon ovih njenih reči svi prisutni u sudnici su zaplakali.

“Videla sam je 6.maja, delovala je mirno. Poljubila sam je i obukla sam joj pantalone, nisam htela da je oblačim u haljinu naljutiće se”, rekla je Radičević kroz suze. 

Dodala je da želi dug život, ali da je to ujedno i kazna, kao i da joj je vremenom sve teže.

Roditelji ubijenog dečaka u školi “Vladislav Ribnikar” svedočili na suđenju

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem roditelja dečaka ubijenog 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka, koji je u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Nakon pauze i svedočenja Ninele Radičević i Ivana Božovića, svedočili su i Suzana Stojiljkovic Čikić i Miloš Čikić roditelji jednog od dečaka koji je ubijen. 

Oni su takođe detaljno pričali o svom sinu i njihovom odnosu pre događaja, kao i kako izgleda njihov život sada. 

Majka ubijenog dečaka je posebno istakla da je tokom ispitivanja K.K, u krivičnom postupku protiv njegovog oca, ona postavljala pitanja i kod njega primetila hladnoću.

Kako je navela, K.K. je na njeno pitanje da li zna da joj je ubio sina, hladno odgovorio da zna, kao i da je majka koja je sedela pored njega, takođe imala isti izraz lica sve vreme tokom tog saslušanja. 

Stojiljković Čikić je rekla da ih ta hladnoća porodice Kecmanović pogađa.

Miloš Čikić smatra da se iz policijskog izveštaja vidi da je K.K. pucao sa velikom preciznošću za koju je potrebno ogromno treniranje, odnosno obučavanje. 

“>

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

“>

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

“>

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Svedočenjem #roditelja #dece #ubijene #OŠ #Vladislav #Ribnikar #nastavljeno #suđenje #porodici #Kecmanović

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja