NaslovnaVESTIU ruskom napadu na Ukrajinu poginulo 30 ljudi, više od 160 povređeno;...

U ruskom napadu na Ukrajinu poginulo 30 ljudi, više od 160 povređeno; Danas hitna sednica SB UN o situaciji u Ukrajini

KIJEV – Prema poslednjim podacima, u ruskom masovnom napadu na Ukrajinu jutros, poginulo je oko 30 ljudi, a više od 160 je povređeno, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko.

“Naši pripadnici Državne službe za vanredne situacije danas su spasili 53 osobe. Osmoro spasenih je izvučeno ispod ruševina. Za sada je poznato da ima oko 30 mrtvih i više od 160 ranjenih kao posledica jutarnjeg masovnog napada Rusije na teritoriju Ukrajine“, dodao je ministar, prenosi Ukrinform.

Ruske trupe izvršile su rano jutros masovni napad na Ukrajinu, a u toku noći su izvele udare jurišnim dronovima i projektilima raznih tipova. 

Kuleba traži hitnu sednicu SB UN o Ukrajini nakon jutrošnjeg ruskog napada

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba zatražio je danas sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nakon jutrošnjeg ruskog napada u kojem je poginulo najmanje 30 osoba, a više od 160 je povređeno.

“Ukrajina je, zajedno sa 30-ak država članica UN, zatražila od ekvadorskog predsedništva da sazove hitnu sednicu Saveta bezbednosti kako bi se pozabavio ruskim napadom na Ukrajinu, koji je rezultirao višestrukim civilnim žrtvama i teškim uništenjem civilne infrastrukture”, napisao je Kuleba na društvenoj mreži X.

Zemlja koja predsedava Savetom bezbednosti UN se menja na mesečnom nivou, a na mestu predsedavajućeg je trenutno ekvadorski predstavnik.

Danas hitna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji u Ukrajini

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se danas kako bi raspravljao o situaciji u Ukrajini nakon što su ukrajinski zvaničnici zatražili hitnu sednicu posle jutrošnjeg ruskog napada u kojem je stradalo više od 30 ljudi.

Sastanak je zakazan za 16 časova (22 časa po srednjeevropskom vremenu), prenosi Rojters. U ruskim udarima širom Ukrajine u petak je ubijen najmanje 31 civil, a ranjeno je više od 160 osoba, naveli su ukrajinski zvaničnici.

povezane vesti

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#ruskom #napadu #Ukrajinu #poginulo #ljudi #više #povređeno #Danas #hitna #sednica #situaciji #Ukrajini

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja