NaslovnaRAZONODAVakuum vežba za ravan stomak

Vakuum vežba za ravan stomak

Za ravnim stomakom i čvrstim trbušnjacima žudi većina žene. Kako da za najkraće vreme dobijete stomak iz snova? Zaboravite na klasične trbušnjake, kojim nećete skinuti „šlauf” oko struka i fokusirajte se na vakuum vežbu.

Ovaj vid vežbanja je sve popularniji i ciljano deluje na trbušne mišiće. Ne utiče na sagorevanje kalorija, već zateže mišiće, a samim tim trup dobija vretenastiji izgled, jer što su mišići čvršći, to je struk tanji. Osim trbušnih, ovom vežbom se jačaju i mišići oko kičme.

Mnogi Jutjuberi su isprobali ovu vežbu i zabeležili svoje rezultate. Ako se vakuum vežbe rade 7 dana, krajnji rezultat je za oko 2, 5 cm manji obim struka.

Tajna ove vežbe je u pravilnom disanju. U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno posle udaha održavate kontrakcije.

Evo kako se pravilno izvodi ova vežba:

1. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da „prilepite” uz kičmu. Što više uvučete stomak to će biti jača kontrakcija i delotvornost ovog pokreta.

2. Zadržite uvučen stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžite trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

3. Kada ste spremni za težu verziju „usisavanja” stomaka, radite vežbu klečeći na kolenima i dlanovima ili sedeći uspravno u stolici ili na lopti za pilates.

4. Nakon određenog perioda stalnog vežbanja, stomak ćete moći da držite delimično uvučenim dok sedite ili stojite tokom celoga dana.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vakuum #vežba #ravan #stomak

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja