NaslovnaPLANETA"Tala ubica" odneo ljude sa plaže

“Tala ubica” odneo ljude sa plaže

Oluje duž obale Kalifornije su izazvale velike talase, što je dovelo do niza problema u ovoj državi, uključujući poplave i zatvaranje puteva.

CNN prenosi da je gotovo 20 osoba povređeno zbog jednog od tih talasa, poznatih u SAD kao “monstruozni talasi” ili “talasi ubice”.

Reč je o izuzetno visokim talasima koji naglo nastaju, predstavljajući poseban rizik za brodove i izolovane objekte na obali, poput svetionika.

Ovi “monstruozni talasi” ili “talasi ubice” poznati su po svojoj nepredvidljivosti i opasnosti koju predstavljaju za morski saobraćaj i obalne strukture.

 

#HighSurf – Watch when a rogue wave hits the beach at the end of Seward Ave in the City of Ventura. This occurred during the high surf advisory at high tide. Because of this wave eight people were transported to local hospitals. Currently the beaches are closed in Ventura County… pic.twitter.com/VlRlgRLhpn

— VCFD PIO (@VCFD_PIO) December 29, 2023

 

Kako izveštavaju lokalni mediji, jučerašnji talas koji je pogodio oblast Pierpont u gradu Ventura, Kalifornija, u 11:00 ujutro prouzrokovao je da je najmanje osmoro osoba prevezeno u bolnicu, od kojih je jedna sa slomljenim skočnim zglobom.

Video snimci koji kruže internetom prikazuju ljude u panici kako beže dok ih talas odnosi. Prema saopštenju lokalne vatrogasne jedinice, došlo je do poplave parkinga na plaži, a pričinjena je i materijalna šteta.

 

 

Prema informacijama CNN-a, predviđa se da će se ovaj fenomen nastaviti i u naredna dva dana, s talasima koji bi mogli dostizati visinu od čak devet metara.

U cilju zaštite stanovnika priobalnih gradova Kalifornije, lokalne vlasti preduzimaju aktivne korake i mere, istovremeno izdajući upozorenja o vremenskim prilikama koje su posebno opasne. Ove inicijative uključuju hitne evakuacije, privremeno zatvaranje obalskih područja i pružanje informacija o sigurnosnim procedurama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tala #ubica #odneo #ljude #plaže

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja