NaslovnaRAZONODADa li su niske žene plodnije

Da li su niske žene plodnije

Univerzitet u Londonu je sproveo studiju koja pokazuje da se žene sa građom „peščanog sata”, koja se češće povezuje sa malim i srednjim nego sa visokim ženama, smatraju ne samo privlačnijim, već i inteligentnijim, koketnijim, zdravijim i plodnijim.⁠

Neka istraživanja sugerišu da niske i sitnije žene imaju veću plodnost od visokih žena, dok druga istraživanja sa istom temom ne nalaze takvu vezu. 

Jedno od mogućih objašnjenja zašto bi niske žene mogle biti plodnije jeste da one imaju više estrogena, hormona koji utiče na reproduktivno zdravlje žena. Estrogen stimuliše rast i razvoj jajnika, materice i dojki, kao i sazrevanje jajnih ćelija.

Niske žene imaju manje telesne površine i manje mišićne mase od visokih žena, što znači da imaju manje potrebe za energijom. To bi moglo da dovede do toga da niske žene imaju više estrogena u krvi, jer se manje troši na održavanje telesne temperature i mišićnog rada.

Drugo moguće objašnjenje je da niske žene imaju kraće menstrualne cikluse od visokih žena, što bi moglo da poveća njihove šanse za začeće. U proseku, menstrualni ciklus traje 28 dana, ali može da varira od 21 do 35 dana. Niske žene imaju tendenciju da imaju kraće cikluse od visokih žena, što znači da imaju više ovulacija tokom života. Ovulacija je proces kada jajnik oslobađa zrelu jajnu ćeliju, koja je spremna za oplodnju. Što je više ovulacija, to je veća verovatnoća da žena zatrudni.

Ova objašnjenja, međutim, nisu potvrđena u svim istraživanjima, a postoje i drugi faktori koji mogu da utiču na plodnost žena, kao što su genetika, ishrana, zdravlje, starost, stres, pušenje, alkohol, lekovi, kontracepcija i seksualno ponašanje.


Neka istraživanja sugerišu da muškarci preferiraju niske žene za kratkoročne veze, dok žene uvek preferiraju više muškarce, bez obzira na prirodu veze. Druga istraživanja ne nalaze takvu vezu ili navode da postoje i drugi faktori koji su važniji od visine, kao što su ličnost, inteligencija, humor i samopouzdanje.

Razlozi zašto bi visoki muškarci voleli niske žene variraju u zavisnosti od kulture, konteksta, ličnih preferencija, a mogu imati više mogućih objašnjenja:

Visina se povezuje sa snagom, zdravljem i zaštitom, pa muškarci mogu da se osećaju moćnije i dominantnije pored nižih žena.

Niske žene se smatraju ženstvenijim, nežnijim i privlačnijim od visokih žena, što može da privuče muškarce.

Niske žene mogu da imaju više estrogena, hormona koji utiče na plodnost i reproduktivno zdravlje žena, što može da bude podsticaj za muškarce na nesvesnom nivou.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#niske #žene #plodnije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja