NaslovnaPLANETAPutevi uništeni, kuće porušene, a stručnjaci nemaju dobre vesti za naredne dane

Putevi uništeni, kuće porušene, a stručnjaci nemaju dobre vesti za naredne dane

Više od 50 zemljotresa pogodilo je Japan, od kojih je najveći bio jačine 7,6 stepeni Rihterove skale što je dovelo do velike materijalne štete. Na snimcima se vidi kako su zbog jačine zemljotroesa popucali putevi, porušene kuće, ali i kako su građani pokušavali da se sakriju od velike katastrofe. I dalje je vrlo visok rizik od urušavanja zgrada, a hiljade ljudi je bez struje.

Na jednoj od fotografija koje su objavljene na društvenim mrežema vidi da je pukao put, kao i da je nekoliko automobila praktično zarobljeno na tom putu.

Možda najbolji prikaz koliko su putevi u Japanu oštećeni nakon današnjeg zemljotresa je snimak koji je pred vama.

Kada je o saobraćaju reč, i železnički saobraćaj je pretrpeo štetu. Železnička kompanija Istočnog Japana saopštila da je rad na liniji nekih brzih vozova Šinkansen, poznatiji kao voz metak, obustavljen i da nije poznato kada će ponovo biti uspostavljen.

Panika u tržnom centru 

Obzirom da je prvi zemljotres pogodio Japan usred dana po lokalnom vremenu, mnogi su prvi dan 2024. godine proveli u tržnim centrima ili na radnom mestu. Snimci nadzornih kamera zabeležili i trenutak kada su automobili počeli da se tresu u jednoj od garaža.

U jednom tržnom centru građani su se uplašili nakon što se osetilo podrhtavanje tla.

Zemljotres je proizveo i veliku matarijalnu štetu, pa su tako zatrpani automobili koji su bili napolju u trenutku podrhtavanja tla.

If you stand with the people of Japan , during this tough time in which they are experiencing a Tsunami and earthquake ; U wont pass without liking this tweet ❤

May God protect the children mothers & people of Japan from the Tsunami 💕#Japan #earthquake #Japan pic.twitter.com/IR5S8rVLLJ

— AHSAN Ali KhaN (@Al34029909Ali) January 1, 2024

Na terenu su i pripadnici specijalnih službi koje pokušavaju da lociraju da li ima povređenih.

Zabeleženi su i trenuci kada je cunami pogodio Japan.

Porušene su čitave kuće, putevi su popucali, a građani su izašli na ulice u strahu od jačine zemljotresa koji je pogodio ostrvo.

Stručnjaci: Vrlo visok rizik od urušavanja zgrada i novih potresa

Japanska meteorološka agencija saopštila je danas na konferenciji da još uvek postoji „vrlo visok rizik“ od urušavanja zgrada. Kako je navedeno, snažna podrhtavanja mogla bi da se nastave „sledeća dva do tri dana“.

Do urušavanja došlo je u japanskom gradu Vadžima gde se srušilo najmanje 30 zgrada, saopštila je lokalna vatrogasna služba. Grad je blizu epicentra zemljotresa u Notu, takođe u prefekturi Išikava.

Sve informacije pratite u blogu uživo na Nova.rs. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Putevi #uništeni #kuće #porušene #stručnjaci #nemaju #dobre #vesti #naredne #dane

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja