NaslovnaVESTIZa dve i po godine biće gotov ceo Fruškogorski koridor

Za dve i po godine biće gotov ceo Fruškogorski koridor

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na tunelu Iriški venac, da će ceo Fruškogorski koridor u dužini od 47,7 kilometara biti završen za dve i po godine.

“Mislim da nikad nije bilo toliko mostova da se grade u Novom Sadu”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će dogodine morati da se krene u projektovanje proširenja autoputa Beograd-Novi Sad, iako će voz sve više preuzimati putnike.

“Imamo sve više vozila, ljudi to nevoljno priznaju, standard je sve veći pa imaju po više automobila. Ali i međunarodni saobraćaj je sve veći”, rekao je Vučić.

Vojvodina prvi put dobija najviše novih kilometara autoputa

Predsednik Vučić je naglasio da prvi put Vojvodina dobija najviše novih kilometara autoputa i brzih saobraćajnica.

Vučić je tokom obilaska pitao kada će tunel Munjino brdo biti završen, objašnjavajući da će to biti najduži dvocevni tunel u Srbiji dužine 3,5 kilometra.

Vučić kaže da ima dosta problema zbog stena i vode, ali ističe da je to najvažniji put koji obuhvata 20 kilometara između Pakovraća i Požege.

“Kad to završimo, otvara nam se put ka Arilju i Ivanjici s jedne strane i otvara nam se put ka Užicu, Višegradu i Zlatiboru i time smo rešili mnogo problema”, rekao je Vučić i upitao kada će to biti završeno, te dobio odgovor da će biti završeno krajem juna.

Uskoro stiže velika investicija u Leskovac

Aleksandar Vučić najavio je danas da uskoro jedna velika kompanija stiže u Leskovac, što će biti izvanredan podstrek za visokokvalitetne tehnološke investicije.

“Veliku vest imamo za Leskovac. Uskoro stiže jedna ‘bio-teh’ velika kompanija sa ogromnom investicijom. Neće to biti u broju zaposlenih previše ili dovoljno, ali će u svakom slučaju biti izvanredan podstrek za visoko kvalitetne, kapitalne intenzivne tehnološke investicije na jugu Srbije”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije ocenio je da je u našoj zemlji sve vezano za svetsku izložbu Expo 2027. godine.

Kako je rekao, zahvaljujući Expo-u, podigao se Milano, baš kao što se i Barselona podigla na Olimpijskim igrama.

Prosečna plata u Srbiji će do polovine 2025. dostići 1.000 evra

Predsednik Vučić izjavio je danas da će prosečna plata u Srbiji do polovine 2025. dostići 1.000 evra.

Istakao je da se sada prave prolazna vremena za mnoge stvari koje treba uraditi do 2027. godine, kada će biti održan Ekspo u našoj zemlji.

“Dakle, sredinom 2025. godine, u maju ili junu, prosečna plata u Srbiji će biti 1.000 evra. Ja verujem da je to nešto što su generacije sanjale, da ćemo uspeti u tome, da će inflacija biti spuštena na nivo od tri odsto, da ćemo takođe deficit dalje da spuštimo, a koji je sada 2,2-2,3 odsto i mnogo niži od predviđenog. Tako da sam baš zadovoljan po tom pitanju”, rekao je Vučić.

Najbolji smo po pitanju fertiliteta u regionu, prvi put u istoriji

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija, po pitanju fertiliteta, najbolja u regionu prvi put u istoriji.

On je, na pitanje da li se u Srbiji očekuje demografski bum, rekao da je trenutno stopa fertiliteta 1,63, ali da mora da se podiže na 1,75 ako želimo da Srbija opstane.

“Kome sve ovo ostavljamo, ako nemamo decu. To je molba za sve. Osim što sebi život čine lepšim, građani tako pomažu svojoj državi”, rekao je Vučić.

On je rekao i da će morati još da se vidi kako da se nagrade majke sa četvoro dece. Govoreći o porastu penzija i plata u javnom sektoru, on je rekao da će plate u javnom sektoru biti veće za 10 odsto, penzije za 14, kao i da je povećan minimalac.

“Kada sam postao premijer oko 440.000 je primalo minimalac, a danas 260.000. Taj broj se smanjuje jer niko neće da radi za minimalac. Da bismo pomogli i onima koji ga primaju, minimalac je skočio za 17,8 odsto na 47.300 dinara”, rekao je Vučić.

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#dve #godine #biće #gotov #ceo #Fruškogorski #koridor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja