NaslovnaNAJNOVIJEPartizan ubedljivo pobedio i zakazao derbi sa Crvenom zvezdom!

Partizan ubedljivo pobedio i zakazao derbi sa Crvenom zvezdom!

Košarkaši Partizana slavili su u beogradskoj Areni protiv Asvela 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32)u 18. kolu Evrolige.

Na krilima ubedljive pobede, izabranici Željka Obradovića će na megdan Crvenoj zvezdi u istoj dvorani za samo dva dana. Time će biti kompletirano duplo kolo Evrolige koje će doneti mnoge promene na tabeli.

Priliku da debituje za crno-bele u Evroligi imao je Džejlin Smit, koji je završio meč sa četiri koša za 18 minuta provedenih na terenu.

Foto: Starsportphoto©

Džejlin Smit

Nije bilo lako Željku Obradoviću da igračima skrene pažnju sa dugo očekivanog derbija i skoncentriše ih na današnjeg rivala.

Međutim, iskusni strateg je u tome uspeo i, osim nervoznog početka meča, ishod nijednog trenutka nije dovođen u pitanje.

Kevin Panter je započeo utakmicu sa vezanih pet poena i u nastavku večeri je samo nastavio u istom ritmu. Susret je završio sa 22 ubačenih poena.

Asvel se držao u životu sve do sredine druge četvrtine, kada je Ognjen Jaramaz iskočio kao novi predvodnik serije crno-belih i, sa nekoliko maestralnih poteza, odveo “parni valjak” na dvocifreni plus.

Poluvreme je dočekano sa komfornih +19 – 50:31 u korist domaćih.


Foto: Starsportphoto©


Džejms Naneli


Treća deonica nije bila ništa manje dominatna, naprotiv. U tom periodu igre Partizan je stigao do ogromnih 31 poena razlike, a čitava ekipa je doprinela poenterskim učinkom.

Poslednjih deset minuta je izrazilo zabrinutost kod navijača i posebno Željka Obradovića. 

Mnogo je opao ritam njegovih igrača, pa su gosti to iskoristili i, serijom pogođenih trojki, prepolovili 31 poen plusa i stigli na samo 15 koševa zaostatka.

To je primoralo trofejnog trenera da u nekoliko navrata traži tajmaut i postepeno u igru vraća nosioce igre. Nisu zbog toga srećni bili ni mnogobrojni navijači, već su zamerili rezervama voljenog kluba neozbiljan pristup pri ukazanoj prilici.

Prišao je tim Asvela i na -11, ali je vreme bilo na strani domaćih, pa je sprečeno potencijalno ogromno iznenađenje i preokret.

Pored sjajnog Pantera, za domaće se istakao Danilo Anđušić sa 15 poena. U redovima francuske ekipe najbolji su bili Majk Skot sa 24 i Edvin Džekson sa 11 poena.


Foto: Starsportphoto©


Mateuš Ponjitka u duelu sa Parisom Lijem


Crno-beli su što pre želeli da se okrenu pripremama za Crvenu zvezdu, a Asvel je želeo da ostavi težak poraz iza sebe i usmeri se nastavku sezone.

Možda je ovako ubedljiv trijumf Partizana odlučio sudbinu treneru Asvela, Đanmarku Poceku. 

Italijanskom stručnjaku se “tresla” fotelja i pre ovog gostovanja u Beogradu, a nakon poraza ovolikom razlikom teško je očekivati da će Toni Parker i uprava vilerbanskog tima imati strpljenja.

 

 

 

Obradović: Oprezno na Asvel,  Zek Ledej nije trenirao

Partizan

Košarkaši Partizana sutra (Sport klub 2 20.45) dočekuju francuski Asvel u beogradskoj Areni čime će započeti novu godinu i duplo kolo Evrolige.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Partizan #ubedljivo #pobedio #zakazao #derbi #Crvenom #zvezdom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja