NaslovnaREGIONSrpska neće izgubiti 9. januar kao datum svog osnivanja

Srpska neće izgubiti 9. januar kao datum svog osnivanja

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je RS iznad svega i da neće izgubiti 9. januar kao datum svog osnivanja, jer je to “istorijska činjenica”.

“Ukoliko se neko drzne da zbog našeg Dana Republike i aktivnosti koje sprovodimo pokrene bilo kakve sporove protiv bilo koga u Srpskoj – RS će reagovati određenim setom mera koji će pokazati da je spremna da odbrani svoje pravo i na 9. januar, i na svoje postojanje”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodao: “Prethodno, 21. novembra 1991. godine doneli smo odluku o formiranju Skupštine srpskog naroda i ta skupština je donela odluku i niko nije imao primedbu, ta skupština nije osporena u legalnom i pravnom sistemu ni tadašnje BiH”, prenela je Srna.

On je naglasio da tada niko nije razmišljao da je reč o danu u kojem deo Srba slavi krsnu slavu Svetog Stefana, jer je najvažniji cilj bio osporiti urušavanje prava srpskog naroda na nivou BiH, iako se odluka Ustavnog suda BiH o zabrani obeležavanja 9. januara kao Dana RS pokušava da objasni kroz priču o navodnoj krsnoj slavi.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srpska #neće #izgubiti #januar #kao #datum #svog #osnivanja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja