NaslovnaVESTIIma mrtvih, poplave, vetar koji nosi delove kuća, sneg, rekordno niske temperature...

Ima mrtvih, poplave, vetar koji nosi delove kuća, sneg, rekordno niske temperature (VIDEO)


DELOVI severozapadne Evrope suočavaju se sa posledicama najnovije u nizu atlantskih oluja, koje su donele kišu ili sneg na već zasićeno tlo, dok severna Skandinavija doživljava ekstremno hladno vreme.

Foto: Tanjug/AP

Na severu Francuske, spasilački timovi pomogli su u evakuaciji stanovnika iz poplavljenih domova u gradu Arke, u departmanu Pa de Kale, regionu koji je poplavljen po drugi put u dva meseca posle jake kiše. Za nekoliko sati očekuje se još 20-40 milimetara kiše, a crveno upozorenje ukazuje da je reka Aa blizu izlivanja.

Trajekt koji putuje iz Norveške za Dansku sa oko 900 putnika nije mogao da pristane u Kopenhagen zbog oluje i čeka da vetar utihne, ali to se možda neće dogoditi pre četvrtka ujutro, saopštila je brodarska kompanija DFDS.

U Norveškoj, južni grad Kristijansand najavio je zatvaranje škola i ukidanje javnih autobusa zbog velikog snega. Ista oluja, nazvana Henk sa obe strane Severnog mora, donela je oluje i jaku kišu u delove Engleske i Velsa u utorak, uzrokujući nestanke struje, prekide na železnici i velike zatvaranje puteva zbog poplava.

IMA MRTVIH, SUROVO NISKE TEMPERATURE

Drveće je palo na puteve i železničke pruge i poginuo je jedan motociklista u jugozapadnoj Engleskoj.

Jedna 59-godišnja žena umrla je u utorak u belgijskoj pokrajini Istočna Flandrija nakon što ju je udarila ograda koja je odnesena tokom obilnih kiša u toj zemlji, izjavila je u sredu lokalna guvernerka Karina Van Koter.

Arktičko selo Kvikjok zabeležilo je noćnu temperaturu od -43,6 stepeni Celzijusa, najnižu zabeleženu januaru u Švedskoj u poslednjih 25 godina, saopštila je Švedska meteorološka agencija.

U Laponiji, na severu Finske, žena je nestala u mećavi dok je skijala u utorak, a kasnije je pronađena mrtva u lavini. Potraga za njenim detetom nastavljena je u sredu, saopštila je finska policija.

index.hr

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ima #mrtvih #poplave #vetar #koji #nosi #delove #kuća #sneg #rekordno #niske #temperature #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja