NaslovnaVESTIOdlučni da ostanu na svom ognjištu na KiM — RT Balkan

Odlučni da ostanu na svom ognjištu na KiM — RT Balkan

6. jan 2024 14:49

| Obnovljeno: 6. jan 2024 14:49

Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce, na koje je prošle godine na Badnji dan, pucao Albanac Azem Kurtaj, pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, jutros su otišli po Badnjak

Bez obzira na to što su Badnji dan prošle godine bili ranjeni, Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce, rano jutros su otišli po Badnjak. U pratnji članova porodice i predsednika opštine Dalibora Jevtića posekli su Badnjak i poslali poruku da je život pobedio i da su odlučni u nameri da ostanu na svom ognjištu i žive u miru.

Prošle godine, na Badnji dan, Albanac Azem Kurtaj, pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga pucao je i ranio Stefana Stojanovića (11) i Milana Stojanovića (21), koji su nosili badnjak.

Miloš Stojanović ističe da je ovo veliki praznik i da je želeo da ga proslavi kako i dolikuje.

“I pored toga što se dogodilo prošle godine opet smo Stefan i ja došli po Badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik”, kazao je Stojanović.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić koji je po Badnjak otišao sa Stefanom i Milošem svima je najpre čestitao praznik i poručio da zajedno šalju poruku da je život pobedio i da želimo da budemo svoji na svome i živimo u miru sa svima.

“Svi znamo šta se dogodilo pre godinu dana i danas smo ovde zajedno došli po Badnjak da pošaljemo poruku da ne odustajemo od života i od opstanka na ovim prostorima. To je glavna poruka da je život pobedio i da smo odlučni u nameri da ovde ostanemo i živimo u miru”, kazao je Jevtić.

Istakao je da na ovaj praznik slavimo i činjenicu da je prva beba koja je rođena ove godine upravo iz opštine Štrpce i sela Gotovuše.

Gotovuša kod Štrpca, godinu dana kasnije: Stefanu je rana na ruci zarasla, ali ne i ona na duši

“Prva beba koja je rođena na prostoru Kosova i Metohije je beba koja je rođena u porodici Jovanović iz sela Gotovuše i mislim da to nije slučajno s obzirom na sve ono što nam se dešavalo prošle godine i godinama unazad. Ovu godinu započinjemo na jedan lepši način, i želim da verujem da će tako biti tokom cele ove godine i narednih godina i da su loša vremena iza nas”, istakao je Jevtić.

Današnji odlazak po Badnjak obezbeđivali su pripadnici Kosovske policije.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Odlučni #ostanu #svom #ognjištu #KiM #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja