NaslovnaRAZONODARadujem se saradnji s Hilandarom

Radujem se saradnji s Hilandarom

Osim matematičkih olimpijada i takmičenja gde učenici Matematičke gimnazije redovno osvajaju medalje, Mirjana Katić, direktorka ove elitne obrazovne ustanove, očekuje u novoj godini uspehe i u slobodnim aktivnostima: hora, orkestra kao i dramske sekcije.

I nada se da će u maju 2024. učenici ove škole biti pobednici na tradicionalnom takmičenju srednjoškolaca u veslanju na Adi.

Direktorka Katić raduje se sve jačoj saradnji gimnazije s manastirom Hilandar.

– Put Svetog Save je jedini put koji za mene postoji od kad sam postala nastavnik. Srećna sam što u Matematičkoj gimnaziji učenici i zaposleni idu tim putem, na ponos i sreću svih u Srbiji – kaže ona.

Svim učenicima u Srbiji poželela je da se prethodna godina nikada ne ponovi u njihovom životu.

– Da budu hrabri, da kažu ako imaju bilo kakav problem i da probaju da ga reše. Pomoći onome kome pomoć treba jedina je ispravna stvar u životu. Oslušnite ljude oko sebe, prihvatite različitosti, sami razmislite, procenite, ako nešto nije ispravno, recite. Kad pogrešite, recite izvini. Kad vam neko pomogne, recite hvala.

Čitajte knjige, družite se, smejte se… Učite, razmišljajte, imajte kritičko mišljenje, znanje je vaš najbolji kapital za budućnost. Ono je samo vaše i nikakve promene vam to ne mogu oduzeti – poručila je Mirjana Katić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Radujem #saradnji #Hilandarom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja