NaslovnaNAJNOVIJErafel nadal penzija - Informer.rs

rafel nadal penzija – Informer.rs

Teniser Rafel Nadal objavio je danas da neće učestvovati na Australijan openu, samo nekoliko dana nakon što se posle višemesečne pauze vratio igranju tenisa. Uprkos njegovoj želji, pitanje je hoće li se ikada više profesionalno baviti sportom u kojem je ostavio ogroman trag.

Godnama za nama bila je ona koju će Rafael Nadal želeti što pre da zaboravi, barem kad je reč o igranju tenisa. Počeo je u Melburnu, odakle je elominisan u drugom kolu. Bila je to njegova najranija eliminacija sa nekog grend slema još od 2016. godine. Razlog je bila povreda kuka. Tada se povukao na nekoliko meseci, sa željom da se potpuno oporavljen i spreman vrati na veliku parisku pozornicu, po kojoj će zauvek ostati upamćen – Rolan Garos.

Foto: EPAIMAGES


 

Međutim, ni to nije prošlo kako je zamislio. Povukao se sa turnira i sazvao konferenciju na kojoj je obavestio javnost da njegovo telo jednostavno nije spremno za vrhunski nivo tenisa. Dodao je i da neće sebe ograničavati, već će uzeti vremena koliko mu bude potrebno, pa da 2024. godine opet okuša sreću. Tada je nagovestio i da će 2024. godina verovatno biti poslednja u njegovoj karijeri. 

Rečeno – učinjeno. Najavio je povratak, kolege, među kojima i Novak Đoković, poželele su mu dobrodošlicu i došao je na turnir u Brizbejnu. Dva meča je pobedio u trećem je poražen, a sve je to trebalo da bude priprema za Australijan open. Međutim, sedam dana pre početka turnira, Nadal je objavio da se opet povredio, da je magnetnom rezonancom utvrđeno da ima rupturu mišića, ali ne gde je imao i prošli put i da se nada brzom oporavku. Želja mu je da bude spreman za nekoliko meseci.


Foto: Tanjug/AP


 


Pitanje je koliko je to realno. Poslednjih godinu dana uglavnom je proveo odmarajući i lečeći se, spremajući se upravo za ovo vreme sad. I ovo vreme je došlo, ali Nadalovo telo nije spremno. I vreme apsolutno ne radi za njega. Jer sve je stariji, ima punih 37 godina i većina njegovih vršnjaka uživa u penzionerskim danima. Šampionski mentalitet ga tera dalje, možda i sujeta koja ne može da prihvati činjenicu da Novak Đoković ima dva grend slema više od njega i da igra na nivou kao pre deset godina, kada je bio u punoj snazi.

Ako je već planirao da mu ova godina bude poslednja kad je reč o profesionalnom bavljenju tenisom, ima li poente da muči telo, napreže se i vraća se turnirima na kojima je veliko pitanje može li igrati na najvišem nivou? A odlika velikih šampiona je da se zadovoljavaju samo najboljim i malo je verovatno da će se poduhvatiti da igra ako shvati da je prosečan. Ljubitelji tenisa su mu sigurno zahvalni na svemu što je pružio ovom sportu i voleli bi opet da ga vide u najboljem izdanju. Sa druge strane, niko ne želi da ga vidi kako se srozava i muči, a i Nadal sam to sigurno zna.

Nestvarno! U Australiji ovo nije viđeno dve i po decenije!

Tenis

Australijan open koji startuje 14. januara biće prvi nakon 25 godina na kojem u glavnom žrebu neće biti Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#rafel #nadal #penzija #Informer.rs

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja