NaslovnaNAJNOVIJEUŽIVO Rusi uništavaju "neptune" i udaraju "šahedima", Putin Badnje veče proveo sa...

UŽIVO Rusi uništavaju “neptune” i udaraju “šahedima”, Putin Badnje veče proveo sa podicama heroja

Rat u Ukrajini – 683. dan.

Napad ruskim “šahedima”

Ukrajinu je tokom nići napalo 28 jurišnih bespilotnih letelica tipa “Šahed-136/131” i tri protivvazdušne vođene rakete S-300. Glavni pravci udara su jug i istok.

Ovo je saopštilo Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

“Šahedima” i na Nikolajev

I u Nikolajevskoj oblasti noću je došlo do dolaska “Šaheda” u rekreativni centar.

Nema prijavljenih žrtava. 

Britanski ekspert otkriva, panika u EU nakon ruskog udara na Kijev! Ukapirali su koliko su zapadni sistemi PVO nemoćni!

Slede novi napadi na Belgorod

Nastavljaju se ukrajinski raketni udari na rusku Belgorodsku oblast. Iz tog područja počela je evakuacija stanovnika.

Zapretio Zelenski

Adekvatno ćemo odgovoriti na svaki pokušaj Rusije da pojača pritisak na Ukrajinu, poručio je Volodomir Zelenski.

Izvlačenje ukrajinskog tenka iz blata

 

 

Uništili 6 “neptuna” iznad Crnog Mora

Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su šest ukrajinskih protivbrodskih projektila “neptun” iznad Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

– Dana 6. januara 2024. godine, oko 17.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede teroristički napad protivbrodskim raketama ‘Neptun’ na objekte na teritoriji Ruske Federacije – naglasili su oni.

Naglašeno je da je šest granata otkriveno i oboreno iznad severozapadnog dela Crnog mora, prenose “RIA Novosti”.

Raketa R-360 kompleksa “Neptun” je teška 870 kilograma i može da nosi bojevu glavu od 150 kilograma.

Domet njegovog lansiranja je do 280 kilometara, brzina oko 900 kilometara na sat, a visina leta iznad talasa od tri do deset metara. Kompleks omogućava istovremeno lansiranje do 24 projektila.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže.

Snage PVO sinoć su presrele i uništile četiri projektila iznad Krima, dok je preksinoć oboreno pet dronova iznad Crnog mora.

(VIDEO) Rat na Arktiku nije još ni počeo, a Rusija već pobeđuje! Britanski Dejli Mejl neće da ćuti, istina je bolna, ali…

Ruski vojnici iz oslobođene Marjinke

Marjinka je trenutno pod potpunom kontrolom ruske vojske, ali borbe u okolini i dalje traju, a ruska vojska ništa ne prepušta slučaju.

Oslobađanje ovog grada je velika pobeda ne samo za rusku vojsku, već i za stanovnike Donjecka koji su godinama živeli pod ukrajinskim granatama. Sada će ih biti znatno manje, jer je ukrajinska vojska napade vršila upravo iz pravca Marjinke.

Na pitanje ruskom vojniku za kodnim imenom “Kit” zašto se pridružio ruskim dobrovoljcima još pre deset godina u borbama u Donbasu, on jednostavno odgovara da “kada je došla ova nesreća, skupili smo se i krenuli – jedni za druge kako to obično biva kod nas u Donjecku”.

– Važan je svaki metar i kilometar oslobođene teritorije jer je toliko neprijatelj udaljen od mog doma – poručio je jedan od ruskih vojnika iz Marjinke.

Putin prisustvovao božićnoj liturgiji u crkvi u Novo-Ogarjevu

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je noćas božićnoj liturgiji u crkvi u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu, nadomak Moskve. Putin se na Badnje veče u Novo-Ogarjevu sastao sa porodicama vojnika koji su poginuli u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

Putin je u božićnoj čestitki Rusima naveo da taj praznik ujedinjuje milione ljudi oko ideala dobrote, milosrđa i pravde, a da Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske konfesije u Rusiji daju ogroman doprinos očuvanju istorijskog i kulturnog nasleđa i jačanju institucije porodice.


>

Tanjug/AP

Pogledaj galeriju

Tanjug/AP

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#UŽIVO #Rusi #uništavaju #neptune #udaraju #šahedima #Putin #Badnje #veče #proveo #podicama #heroja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja