NaslovnaVESTISrećna vremena ne mogu da postoje odvojeno za Srbiju i Republiku Srpsku...

Srećna vremena ne mogu da postoje odvojeno za Srbiju i Republiku Srpsku — RT Balkan

8. jan 2024 17:14

| Obnovljeno: 8. jan 2024 17:14

Republika Srpska, koja je nastala 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH, proslavlja svoj 32. rođendan

Pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića pročitano je danas na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 9. januara – Dana Republike koji je građanima Srpske i predsedniku Miloradu Dodiku uputio čestitku.

“U ime građana i u svoje ime od srca čestitam Dan Republike uz iskrene želje za mir, sreću napredak, blagostanje i sigurnost svih građana Srpske”, navedeno je u pismu.

Vučić je u svom pismu dodao da se verovalo da su teška vremena iza nas ali, Vučić je dodao da se plaši da doba velikih izazova kako za Srbiju tako i za Srpsku tek dolaze.

“Ovo sam rekao jer dobra i srećna vremena ne mogu postojati odvojena za Srbiju i Srpsku, takođe vreme izazova za jedne takvo je i za druge”, naveo je Vučić u pismu.

Dodao je da se Srbija svih ovih godina ponašala odgovorno i doslovno podržavala Dejtonski sporazum i okvire proistekle iz tog sporazuma.

“Nažalost mnogi koji su učestvovali u donošenju tog okvira pokušavaju da izvrgnu ruglu njegove osnovne postulate i suštinski izbrišu postojanje Republike Srpske sa njenim Ustavom zagarantovanim nadležnostima. Srbija neće menjati svoj stav i ostaće privržena slovu Dejtona podržavajući teritorijalni integritet BiH ali i oštro se suprostavljajući ukidanju Srpske – navedeno je u pismu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srećna #vremena #mogu #postoje #odvojeno #Srbiju #Republiku #Srpsku #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja