NaslovnaRAZONODAŠta jedu deca Jelene i Novaka Đokovića

Šta jedu deca Jelene i Novaka Đokovića

Novak i Jelena Đoković su poznati zagovornici zdrave ishrane, a svoje zdrave navike u ishrani prenose i na svoju decu. Jelena, koja već godinama praktikuje poseban način ishrane koji se zasniva na voću i povrću, često je govorila da se na isti način hrane i njihova deca.

„Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam. Ništa ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire – objasnila je Jelena u svom lajvu na Instagramu pre nekoliko godina.

Devetogodišnji Stefan i šestogodišnja Tara, prema rečima njihove majke Jelene Đoković, retko kad imaju prehlade.

Ključ njihovog dobro zdravlja, kako tvrdi, leži u zdravom doručku koji im ona redovno i pažljivo priprema.

Za doručak im sprema činiju biljnog mleka, u koju dodaje kokos, čia seme, semenke konoplje, mak i mleveni lan. Sve sastojke prethodne večeri potopi u mleko, a ujutru dodaje još vanilu, sveže voće i sveže ceđene sokove.

Jelena, takođe, otkriva da su njeni mališani potpuno prešli na biljnu ishranu, ističući da su rezultati očigledni, što se vidi u njihovom dobrom zdravlju.

Stefan je prvih godinu i po dana imao uobičajenu ishranu s mesom i ribom, da bi zatim prešao na biljnu ishranu, postižući odlično zdravlje. Tara, s druge strane, oduvek praktikuje isključivo biljnu ishranu, i, kako ističe Jelena, nikada nisu imali problema sa njenim zdravljem.

Dok su bili bebe ona im je pripremala posebne kašice koje su obožavali.

– Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje – rekla je tada Jelena.

Ukoliko je potrebno, hranu zasladi medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom, naglasila je.

– Volim sve da spremim uveče, jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta – isticala je Jelena, i posavetovala domaćice da se prilikom pripreme obroka igraju sastojcima.


Ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već ona može da bude sveža i zdrava, smatra supruga prvog tenisera sveta.

Jedno od omiljenih jela porodice Đoković je i ovsena kaša u koju dodaje malo putera od lešnika, mlevenu maku, kakao, čia seme, mleveni lan, heljdu, susam i pirinčano mleko sa kokosom, a sve začini sa malo voća.

Eventualne nutrijente, koje deca ne dobijaju zbog ishrane bez mesa i ribe, nadoknađuju suplementima, kaže Jelena.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Šta #jedu #deca #Jelene #Novaka #Đokovića

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja