NaslovnaVESTIISTORIJSKA PROMENA NA AUSTRALIJAN OPENU! Novak Đoković je dobio šta je tražio!

ISTORIJSKA PROMENA NA AUSTRALIJAN OPENU! Novak Đoković je dobio šta je tražio!


AUSTRALIJAN open 2024. biće po jednoj činjenici istorijski. Organizatori su odlučili da poslušaju igrače i promene trajanje turnira. Umesto dve nedelje, koliko je do sada trajao, trajaće 15 dana.

Tanjug/AP

Ovakva odluka došla je kao odgovor na negodovanje igrača i navijača u vezi sa prenatrpanošću kalendara i mečevima koji traju do kasno u noć.

Inače, na ovaj potez već se odlučio Rolan Garos koji traje 15 dana baš iz tog razloga.

Šta to konkretno znači? Znači da će turnir početi u nedelju, umesto u ponedeljak, kako je do sada bio slučaj.

Direktor turnira Kreg Tajli tvrdi da je odluka o ovoj promeni doneta na osnovu razgovora sa teniserima.

– Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima – rekao je Tajli početkom oktobra prošle godine.

Nema sumnje da će ova promena pogodovati Novaku Đokoviću koji će imati mnogo više prostora za odmor i oporavak tokom takmičenja.

Takođe, umesto tri dnevna termina, igraće se dva. Što dodadtno smanjuje mogućnost da Novak dočeka ponoć na terenu, što je nešto što mu je posebno smetalo.

– Ovi kasni mečevi su nezgodni psihički. Ceo dan čekate. Trenirao sam u 18 sati i izašao na teren tek oko 22.30. Kad je tako, čovek ne zna da li da drema, zaspi, da li da se sprema. Tu si negde u međuprostoru i dosta energije se troši mentalno. To je uticalo na neki moj početak. Rezultatski, meč je bio dobar, ali eto, otkrivam vam svoju tajnu. Emotivno sam bio na ivici – izjavio je pre nekoliko godina Đoković.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o “velikoj trojci”: Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče”. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#ISTORIJSKA #PROMENA #AUSTRALIJAN #OPENU #Novak #Đoković #dobio #šta #tražio

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja