NaslovnaRAZONODAVeganuar je počeo

Veganuar je počeo

Januar je vreme za novi početak, a jedna od stvari na koju se mnogi fokusiraju je režim ishrane i vežbanja. Dobrodošli u Veganuar!

Bilo da gledate da sebi postavite novi izazov i okrenete se ishrani zasnovanoj na biljkama, kao što je to uradila Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa ili planirate da napravite trajniju promenu kako biste podigli nivo energije kao Dženifer Lopez, zaokružili smo najbolje veganske savete poznatih ličnosti ako želite da ovog januara i vi probate da promenite ishranu.

Tokom ćaskanja sa njujorškom radio stanicom Z100, Džej Lo je otkrila da je promenila ishranu, i istakla: „Osećate se bolje”.

„Volim što jedem više zeleniša”, ali se našalila da postoji jedna hrana za koju se borila da je zameni alternativom:

„Puter je jedina stvar koja mi nedostaje! Puter čini da sve bude ukusno”, rekla je.

Muzičar Trevis Barker, muž Kortni Kardašijan, prebacio se sa vegetarijanske ishrane, koju je pratio od svoje 13 godine, na vegansku dijetu još 2008 godine.

Bubnjar Blink-182 podelio je neka od svojih omiljenih jela tokom ćaskanja sa GQ:

„Volim vegansku picu, imaću i veganski suši, vijetnamsku vegansku hranu, moj dragi prijatelj poseduje ovo mesto pod nazivom O Lak koje je tako dobro”.

Smatra se da i njegova supruga Kortni prati sličnu ishranu.

Mnoge poznate ličnosti su odustale od životinjskih proizvoda iz zdravstvenih razloga, ali Robi Vilijams je otkrio da je mogao da umre da nije promenio ishranu. U razgovoru za Radio Iks, pevač je otkrio:

„Jeo sam ribu dva puta dnevno i dobio sam najveće trovanje živom koje je doktor ikada video“.

On se zahvalio svojoj supruzi Ajdi Fild što ga je ohrabrila da se testira, dodajući:

„Mogao sam da padnem mrtav od žive i trovanja arsenikom i okrenuo sam se isključivo biljnoj hrani već sledećeg dana“.

Pevačica Arijana Grande je priznala da ima običaj da se vrati kući da bi jela.

„Nezgodno je večerati napolju, ali ja se samo držim onoga što znam – povrća, voća i salate – onda kada dođem kući, imaću nešto drugo”, istakla je ona za Miror.

Megan Markl je za Best Health rekla:

„Trudim se da jedem veganski tokom nedelje i onda imam malo više fleksibilnosti sa onim čega se dkopam vikendom”.

Kim Kardašijan je još pre pet godina otkrila svojim instgram pratiocima da jede veganski, tako što je postavila sliku svog jutarnjeg doručka sa natpisom: „Život zasnovan na biljkama”.

Doručak rijaliti zvezde uključivao je veganski mungo pasulj u obliku „kajgan” iz brenda Just Egg. Kajgana bez jaja se od tada više puta pojavljivala na njenom Instagram profilu, dokazujući da odlazak veganski način života ne znači žrtvovanje.

Venus Vilijams je odlučila da preuzme vegansku dijetu za svoje zdravlje kako bi se rešila simptoma Sjegrenovog sindroma, ali se borila sa nedostatkom slasti u ishrani. U razgovoru za Eating Well, teniska zvezda je rekla da obožava da jede voće, kako bi „pobedila žudnju za šećerom prirodnom slatkoćom”.

Lijam Hemsvort je još 2015. godine objavio da je postao vegan. Australijski glumac je otkrio svoju tajnu izgradnje mišića na veganskoj ishrani za Men's Health Australia u maju 2021. godine.


On je otkrio da se radi o povećanju veličine porcija, a od prelaska na sve-vegansku dijetu kaže da je uspeo da konzumira veće količine namirnica koje voli. Lijam, na primer, obožava smuti pun spanaća, jagoda i borovnica, sa jednom bananom, puterom od badema, bademovim mlekom i dosta proteinskog praha biljnog porekla.

„Ovaj smuti je odličan, verovatno pravim nekoliko takvih dnevn””, objasnio je.

Bivša zvezda serije Grejz anatomi Elen Pompeo sugerisala je da je njena ishrana puna sočiva i pasulja. Ona je za Pipl rekla:

„Mislim da to uopšte nije nezgodno – žitarice, sočivo, pirinač i pasulj – sve je već u špajzu”.

Bili Eliš je za UberEats razgovarala o omiljenim restoranima veganske hrane širom Amerike, u koje ide dok putuje na turnejama. Pevačica je, takođe, priznala da je opsednuta naručivanjem veganskih buritosa.

Holivudska glumica Natali Portman je za Harper's Bazaar otkrila: „Ujutru obično imam tost od ovsene kaše ili avokada … Uzimam i vitamine – vitamin D, i još uvek sam na prenatalnim vitaminima. Dobijam B12 injekcije jednom mesečno, jer je to jedina stvar koju ne dobijate od veganske ishrane”.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Veganuar #počeo

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja