NaslovnaVESTIVulin i Kasipović položili zakletvu — RT Balkan

Vulin i Kasipović položili zakletvu — RT Balkan

9. jan 2024 18:40

| Obnovljeno: 9. jan 2024 18:32

Predsednik Republike Srpske Milroad Dodik zahvalio se na dugogodišnjoj saradnji osamnaestorici senatora, a uskoro će imenovati nove članove Senata

U okviru obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske u Banjaluci je održana šesta sednica Senata Republike Srpske, poslednja u ovom sedmogodišnjem mandatu, kojom je predsedavao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Novoimenovani senatori Aleksandar Vulin i Anton Kasipović položili su zakletvu tokom današnje sednice Senata, a tom prilikom Dodik je naglasio da će u narednom periodu imenovati nove članove Senata.

Predsednik Republike Srpske zahvalio se na dugogodišnjoj saradnji osamnaestorici senatora, koji po Zakonu o Senatu više ne mogu biti ponovo imenovani, istakavši da su oni svojim radom dali odgovore na pitanja od posebnog značaja za politički, nacionalni, ekonomski i kulturni razvoj Republike Srpske.

Senatori Republike Srpske pružili su snažnu podršku rukovodstvu RS u njihovom radu na odbrani ustavne pozicije Srpske i njihovom zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.

Sednici su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vulin #Kasipović #položili #zakletvu #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja