NaslovnaNAJNOVIJEZapad u strahu od ujedinjenja Srbije i Republike Srpske! Uprkos agresijama i...

Zapad u strahu od ujedinjenja Srbije i Republike Srpske! Uprkos agresijama i pritiscima, Drina neće biti granica! (VIDEO)

O proslavi Dana Republike Srpske i o tome zašto Zapadu smeta taj praznik, govorili su u Temi dana profesor Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Boris Bratina, politički analitičar Boško Vasiljević i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam.

Profesor na Univerzitetu u Prištini Boris Bratina navodi da Zapad sprovodi pritisak na srpske zemlje, kao i da želi da demonstrira silu.

– Konstantni pritisci od strane Zapada se dešavaju na Srbiju i Republiku Srpsku. Bocan Harčenko je rekao da je Srbija napadnuta na tri fronta, na KiM, u RS i Beogradu. Zapad mora da demonstrira silu po celom svetu, ali i nad srpskim narodom – rekao je Bratina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boris Bratina

 

Prema rečima profesora moguće je ujedninjenje RS i Srbije, uprkos agresiji EU.

– Sve je moguće, kao i to da se ujedini Srbija i Republika Srpska. EU vrši agresiju na Srbiju i žele da prisvoje sve srpske zemlje. Nijedna vlada koja se nalazi u Evropskoj Uniji, ne može da odlučuje o svojoj zemlji, što je užasno – objasnio je Bratina.

Stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević kaže da Federacija BiH nije uspela da osujeti Dan Republike Srpske, kao i da je BiH neustavna.

– Propaganda Federacije BiH je propala i nisu uspeli da osujete, kako oni kažu, tzv. “neustavni” Dan Republike Srpske. Njima smetaju srpske institucije i Zapad želi da se meša u sve zakone Srpske preko Ustavnog Suda BiH. Parlament Federacije je zbog svog neustavnog delovanja, zapravo neustavan jer nije sproveo nikakvo implementiranje zakona. Republika Srpska je jedina efikasna i državna institucija koja funkcioniše, za razliku od Sarajeva i Mostara – objasnio je Galijašević.


Foto: informer.rs


Dževad Galijašević


 

Politički analitičar Boško Vasiljević ističe da Drina nikada neće biti granica i da će srpski narod biti jedno. 

– Svi narodi u BiH su nastali od Srba, jer tu živimo vekovima, a Drina nikada neće biti granica. Potrebno nam je jedinstvo u srpskom narodu i da Republika Srbija i Srpska budu jedno. Pritisci Zapada se pojačavaju zbog njihove nervoze, pošto su pogrešili što su ušli u konflikt sa Rusijom. Zapad pokušava da ispolji silu nad manjom zemljom da bi ostvario bled sjaj nekadašnje snage – kazao je Vasiljević.


Foto: Aleksandar Jovanović Cile


Boško Vasiljević


 

Naš sagovornik dodaje i da Srbija mora da ojača da bi se suprotsavila pritiscima Zapada.

– Srbija i Republika Srpska imaju posebne odnose. Dali smo Dejtonskim sporazumom 25% naše zemlje da bi očuvali mir. Zapad je ukinuo mnoge stvari iz sporazuma i dogovora koji su usledili. Zapad ne želi da pusti Srbiju da živi, a zato moramo da pojačamo ekonomiju i stanje u zemlji da bi nam se priklanjali i da nas ne bi pritiskali – zaključio je Vasiljević.

 

Nemam oca, nemam majke, ali se borim! Služen pomen Spomenku Gostiću, dečaku koji je ostao na večnoj straži (VIDEO)

Srbija

Kod biste Spomenku Gostiću služen je pomen i položeni su venci.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zapad #strahu #ujedinjenja #Srbije #Republike #Srpske #Uprkos #agresijama #pritiscima #Drina #neće #biti #granica #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja