NaslovnaPLANETAMajka bacila bebu, pa skočila za njom u Rumuniji

Majka bacila bebu, pa skočila za njom u Rumuniji

Očajnički pokušaj preživljavanja zabeležen je danas u rumunskom gradu Jaši gde je majka (30) bacila svoju šestomesečnu bebu kroz prozor da je spasi od požara koji je zahvatio njen stan.

Kako prenose tamošnji mediji, majka je obukla bebu u nekoliko slojeva odeće kako bi joj ublažila pad, a potom skočila za njom sa trećeg sprata zgrade. Obe su stigle u bolnicu u teškom stanju, dok je vatra progutala više komada nameštaja, odeću i ostatak enterijera.

– Kako je saopštio Inspektorat za vanredne situacije, usled požara, 30-godišnja žena je skočila sa trećeg sprata zgrade sa svojom bebom od nekoliko meseci. I majka i dete su zadobili povrede i nalaze se pod nadzorom lekara. Iz bloka se evakuisalo 15 ljudi, dok su vatrogasci evakuisali još desetak – navode u iz Opštine Jašija.

 

 

Trenutno nije poznat uzrok požara.

“Nalaze se u kritičnom stanju”

– Dete od šest meseci nalazi se u Pedijatrijskoj bolnici, dok lekari navode da je u kritičnom stanju — došlo je do zastoja srca i prestanka disanja pri dolasku u bolnicu – saopšteno je.

Čitav incident dogodio se oko 15 časova, dok su se vatrogasci u međuvremenu izborili sa vatrenom stihijom koja je progutala oko 25 kvadratnih metara stambenog prostora.

Uviđaj je u toku, a istražitelji žele da razgovaraju i sa suprugom 30-godišnje žene, da vide gde je bio u trenutku požara, da li je bio kod kuće, kao i da li ima saznanja šta je dovelo do požara.

Na gašenju požara je radilo 2 specijalna vozila, autobus sa merdevinama i jedna ekipa Hitne pomoći koja je pružila pomoć povređenim akterima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Majka #bacila #bebu #skočila #njom #Rumuniji

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja