NaslovnaNAJNOVIJEGlupi liberalni demagozi napuniće ukrajinska groblja hiljadama mrtvih vojnika! Slovački premijer Robert...

Glupi liberalni demagozi napuniće ukrajinska groblja hiljadama mrtvih vojnika! Slovački premijer Robert Fico neće da ćuti!

Finansiranje i naoružavanje Ukrajine je „uzaludno rasipanje ljudskih resursa i novca” koje će služiti samo da se ukrajinska groblja popune „hiljadama mrtvih vojnika”, napisao je slovački premijer Robert Fico. Ficov članak je prst u oko predsednice njegove zemlje, koja ga je pozvala da pošalje oružje u Kijev.

Nakon izborne pobede u septembru, Fico je odmah prekinuo vojnu pomoć Slovačke Ukrajini i obećao da će blokirati pristupanje Kijeva NATO-u. Slovačka predsednica Zuzana Čaputova je, međutim, pozvala da se Ukrajini daju „sredstva potrebna da se odbrani”, dok su prozapadni stručnjaci u Slovačkoj optužili Fica da se priklanja Kremlju.

– Više neću biti podložan glupoj liberalnoj i progresivnoj demagogiji. Bukvalno je šokantno videti kako je Zapad u više navrata pravio greške u proceni situacije u Rusiji – napisao je Fico u slovačkim novinama Pravda. 

Uprkos tome što je Ukrajina napumpana oružjem vrednim desetine milijardi dolara i što je ruska ekonomija sankcionisana, „Rusija u potpunosti vojno kontroliše okupirane teritorije, Ukrajina nije sposobna za bilo kakvu značajnu vojnu kontraofanzivu, ŠiĆ postala je potpuno zavisna od finansijske pomoći sa Zapada sa nesagledivim posledicama po Ukrajince u godinama koje dolaze”, objasnio je on.

– Pozicija ukrajinskog predsednika je poljuljana, dok ruski predsednik povećava i jača svoju političku podršku”, nastavio je Fico, ističući da „ni ruska privreda ni ruska valuta nisu kolabirale, a antiruske sankcije su povećale unutrašnju samodovoljnost ove ogromne zemlje”.

Ako Zapad nastavi putem koji želi Čaputova, za dve-tri godine ćemo i dalje biti tu gde smo sada. Samo će EU biti lakša za možda 50 milijardi evra, a u Ukrajini će groblja biti puna sa još hiljadama mrtvih vojnika – predvideo je Fico. 

Ficova stranka Smer-socijaldemokratija trenutno vodi trostranačku koalicionu vladu, dok je Čaputova suosnivač stranke Progresivna Slovačka. Uloga Čaputove kao predsednice je uglavnom ceremonijalna, a Fico je u svom tekstu tvrdio da ona „nestrpljivo čeka” kraj svog mandata ove godine kako bi ponovo mogla da uđe u parlamentarnu politiku.

Fico je Čaputovu u nekoliko navrata označio kao „američkog agenta”. Nakon konsultacija sa američkom ambasadom u Bratislavi prošlog leta, Čaputova je tužila Fica zbog ovih primedbi, izvestila je slovačka novinska agencija SITA.

 

Šta sad? Ključan saveznik ostavio Zelenskog da se krčka na tihoj vatri: Kijev u ogromnom problemu

Vetar na planini

Kako bi izbegla birokratske procedure, Otava je odlučila da novac pošalje direktno u SAD, umesto da Kanada sama kupuje ove sisteme

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Glupi #liberalni #demagozi #napuniće #ukrajinska #groblja #hiljadama #mrtvih #vojnika #Slovački #premijer #Robert #Fico #neće #ćuti

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja