NaslovnaVESTIVladimir Erić, osumnjičeni u aferi "Tunel", još u švedskom pritvoru — RT...

Vladimir Erić, osumnjičeni u aferi “Tunel”, još u švedskom pritvoru — RT Balkan

11. jan 2024 18:26

| Obnovljeno: 11. jan 2024 18:26

Ako lice čije je izručenje zatraženo ne pristane na izručenje, tužilaštvo predaje predmet i svoje mišljenje Vrhovnom sudu, koji ispituje da li postoje smetnje za ekstradiciju, saopšteno je iz Švedske

Jedan od osumnjičenih u aferi “Tunel” Vladimir Erić još je u pritvoru u Švedskoj, potvrdile su švedske vlasti za portal RTCG.

“Sve informacije o ovom predmetu su poverljive, ali vam mogu potvrditi da je on još u pritvoru u Švedskoj”, rekla je portalu Stina Lundkvist, viši javni tužilac u Nacionalnom javnom tužilaštvu Švedske.

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Kako je ranije saopšteno, molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

Po ranijem odgovoru Ministastva pravde Švedske, koji je dostavljen ovom portalu, pre nego što tamošnja vlada donese odluku o zahtevu za ekstradiciju, mora se tražiti mišljenje od Kancelarije glavnog tužioca.

“Ako lice čije je izručenje zatraženo ne pristane na izručenje, tužilaštvo predaje predmet i svoje mišljenje Vrhovnom sudu, koji ispituje da li postoje smetnje za ekstradiciju, shodno Zakonu o ekstradiciji. Vrhovni sud zatim predmet predaje vladi na konačnu odluku o ekstradiciji”, rekli su ranije iz švedskog ministarstva.

Slučaj "Tunel": Ni nakon tri meseca nije poznato šta je sve odneto iz suda u Podgorici

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Kako je danas saopšteno, Veće Vrhovnog suda Crne Gore odbilo je predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici za produženje pritvora Katarini Baćović, Ivici Piperoviću, Marijanu Vuljaju i Nikoli Milačiću zbog slučaja ”Tunel”.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vladimir #Erić #osumnjičeni #aferi #Tunel #još #švedskom #pritvoru #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja