NaslovnaRAZONODALadan špricer je odlična terapija za dušu

Ladan špricer je odlična terapija za dušu

Današnja epizoda emisije Kojekude po Srbiji posvećena je jedno muzičkom instrumentu bez kojeg nema prave kafanske atmosfere – tamburi.

Nakon dugog premišljanja kom srpskom instrumentu bi mogao da se posveti – našoj fruli, harmonici – nemačkom instumentu kome su Srbi udahnuli dušu, trubi koja nas diže u nebesa, Vukašin Grozdanić se ipak odlučio za žice koje bacaju u trans.

foto: Kurir televizija

Posetio je tamburaški orkestar iz Vojvodine koje ima veomo prikladan naziv: Ladan špricer – piće koje najbolje paše baš uz zvuke tambure.

Aleksandar Sandi Žarković, primaš orkestra Ladan špricer kaže da je u vreme njegovog detinjstva rokenrol bio polularna muzika, ali da su ga tambure jednostavno prizvale, a on je taj priziv prihvatio oberučke:

– Moj stric je svirao rokenrol, ali imali smo tamburu jednu u kući i brzo sam se za nju sam uhvatio. Bio sam dobro dete nisam hteo da je kvarim pa su mi dozvoljavali da je koristim. To je jednostavno bilo u meni.

Tamburašifoto: Kurir televizija

Nema jednu omiljenu pesmu, ali kaže da najradije svira pesme koje se ne sviraju previše:

– Kad je izašao film Toma izašla nam je na nos ta pesma. Nije da mi se ne sviđa nego je previše isforsirana. Ima recimo pesama koja sam nekada voleo, a više ne volim da sviram. Realno su dobre i kvalitetne, ali kad ih svi vole ja ih više ne volim. U stvari ne da ne volim nego mi nisu više zanimljive.

A kako ovaj tamburaški orkestar zvuči uživo pogledajte u videu:

02:24

LADAN ŠPRICER JE ODLIČNA TERAPIJA ZA DUŠU Samouki svirač izneo zanimljive podatke o njegovom nastanku POČELO JE OD JEDNE TAMBURE

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:43

KOJEKUDE PO SRBIJI I TO BAŠ UZ TRUBAČE! Pogledajte gde je gledaoce KURIR TV ovog puta odveo avanturista Vukašin Grozdanić

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ladan #špricer #odlična #terapija #dušu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja