NaslovnaVESTIRazočarani smo, ne i iznenađeni — RT Balkan

Razočarani smo, ne i iznenađeni — RT Balkan

12. jan 2024 12:52

| Obnovljeno: 12. jan 2024 12:52

Srbija američku politiku ne može da promeni, na državi je da jača svoje odbrambene kapacitete, kaže ministar odbrane Miloš Vučević

Ministar odbrane Miloš Vučević izajvio je da na strani Srbije nema iznenađenja zbog toga što Priština kupuje američke rakete, ali da ima nezadovoljstva.

“Sjedinjene Američke Države su dugogodišnji saveznik Prištine, tako da nas ovaj postupak ne iznenađuje, ali je logično što smo razočarani i što otvoreno iskazujemo svoje nezadovoljstvo”, kazao je Vučević za “Kurir”.

On je napomenuo da Srbija politiku SAD ne može da promeni, već da je na njoj da jača svoje odbrambene kapacitete.

“To ćemo sasvim sigurno činiti i narednom periodu, kao što činimo godinama unazad”, poručio je Vučević.

Podsetimo, američki Stejt department odobrio je potencijalnu prodaju Prištini 246 raketa “džavelin” za procenjenu vrednost od 75 miliona dolara.

Glavni izvođači radova biće “Džavelin džoint venčer” (Javelin Joint Venture), koji čine kompanija “Lokid Martin” i “Rejteon misajls end difens”, preneo je Rojters.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu, kao i da će raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, uprkos tome što je odluka SAD da prihvate zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa “džavelin” veliko razočarenje za Srbiju.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Razočarani #smo #iznenađeni #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja