NaslovnaNAJNOVIJESad ću da odem u kancelariju da se isplačem! Brutalan odgovor Obradovića,...

Sad ću da odem u kancelariju da se isplačem! Brutalan odgovor Obradovića, nije štedeo reči!

Trener Partizana Željko Obradović na pres konferenciji posle pobede Partizana nad Makabijem (88:79) rekao je da je njegov tim uspeo da se vrati posle velikog minusa zahvaljujući sjajnoj odbrani koja je motivisala igrače da budu efikasni u napadu.

Na samom početku Željko Obradović se zahvalio igračima što su uspeli da nadoknade 24 poena zaostatka, a zatim je pomenuo fantastičnu atmosferu u beogradskoj Areni.

– Čestitam igračima na ovom neverovantom povratku i naravno navijačima zbog neverovatne podrške – rekao je on na početku pres konferencije.

Uporedio je ovaj meč sa utakmicom u Istabulu, kada je Partizan izgubio od Fenerbahčea.

–  Isti igrači, isti ljudi reaguju na iste situacije drugačije. Rekao sam to i u Istanbulu, samo smo sada reagovali dosta bolje. Odbrana nam je dala moral i zbog toga smo igrali pametnije u napadu. Neki igrači su imali probleme s faulovima, kad se sve bolje pogleda, ovo smo napravili sa osam igrača – istakao je trofejni trener.

Ima još dosta da se igra, 13 utakmica u najjačem evropskom takmičenju je pred Partizanom, a Žoc se nada pozitivnom ishodu.

– Ostalo nam je još 13 utakmica u Evroligi, moramo da igramo u ovakvom ritmu i u gostima, težak posao nas čeka. Ali moram da damo sve od sebe – kaže on.


Foto: Starsportphoto


 


 

Ne osvrće se na reči drugih ljudi, kako sam kaže bitno je da on i tim zajedno napreduju.

– Ne slušam komentare, a ni ne interesuju me. To me stvarno ne zanima, ja imam svoj posao i radim ga. Imali smo juče ozbiljan razgovor, gledali smo utakmicu iz Istanbula. Analizirali smo sve, rekao sam im da imaju priliku da napreduju, ali da tu priliku imam i ja, da budem bolji trener i bolji čovek – rekao je Obradović.

Nije večeras briljirao lider ekipe Kevin Panter, ali i bez njega saigrači su uspeli da naprave veliki preokret.

– Panter nije bio na nivou na kom inače igra, ali ovo je dokaz da Partizan može da igra i kada njemu ne ide. Tim je uvek iznad svakog pojedinca.  Za Trifunovića sam vam govorio koliko je bitan za odbranu, Smailagić je stegao zube i odigrao. Česititke svima na svemu što smo uradili večeras – rekao je Obradović kada je komentarisao kapitena ekipe.

Jedan momenat je bio svakako najinteresantniji na pres konferenciji, a to je bilo pitanje da li misli da je njegov tim loše igrao.

– Direktno ću da odem u moju kancelariju i da se isplačem, katastofa smo igrali  – rekao je Žoc.

Zatim se osmehnuo, pa pohvalio svoje igrače zbog fenomenalnog performansa na parketu.

– Zar stvarno ovakav odgovor očekujete, zar posle ovakve utakmice na kojoj smo “izginuli”. Odigrali smo sjajnih 30 minuta, naravno da će mo da pričamo i o onih deset loših. Rekao sam igračima da treba da budu ponosni – naglasio je je trener crno-belih.


Foto: Starsportphoto


 


 

Imao je jasan odogovor i na to zašto Anđušić i Vukčević večeras nisu bili u rosteru.

– Nego šta je nego trenerski izbor, ko drugi može da odlučuje osim mene. Ako nisi skoncentrisan na treningu, ne možeš da igraš. Pokaži se nasledećem, pa ćeš igrati – rekao je Obradović.

Na kraju je i pomenuo zašto je Frenk Kaminski ceo meč presedeo na klupi.

– Bila je specifična utakmica u smislu kako sam odlučio da igram odbranu, ali on će nastaviti da igra, kao i ostali igrači koji nisu dobili šansu večeras. Moramo da se adaptiramo, moramo da vodimo računa, da donosimo prave odluke – završio je on.

 

Partizan nadoknadio -24 i slavio! Makabi pao u grotlu Arene

Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi iz Tel Aviva u Beogradskoj areni rezultatom 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12 ) u 21. kolu Evrolige i tako posle dva vezana poraza u najjačem evropskom klupskom takmičenju upisali trijumf.
Crno-belima je to 11. pobeda u Evroligi iako ništa nije ukazivalo na to da će do nje doći jer su u prvom poluvremenu izabranici Željka Obradovića gubili sa čak 24 poena razlike, dok je prva četvrtina bila sigurno najgora koju su odigrali ove sezone.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Sad #ću #odem #kancelariju #isplačem #Brutalan #odgovor #Obradovića #nije #štedeo #reči

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja