NaslovnaVESTISnimao kretanje srpskih službi bezbednosti — RT Balkan

Snimao kretanje srpskih službi bezbednosti — RT Balkan

13. jan 2024 16:48

| Obnovljeno: 13. jan 2024 16:48

Uhapšeni je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine, za Državnu informativnu službu Albanije – ŠIŠ, prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima srpskih službi bezbednosti i Srbima sa Kosova i Metohije

Postupajući po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u nastavku istrage i prikupljanju dodatnih materijalnih dokaza protiv D.R, koji je osumnjičen da je špijunirao za obaveštajnu službu Albanije ŠIŠ, pripadnici BIA su u blizini sela Kardak, kod Raške, pronašli kameru, SD karticu i solarni panel za napajanje kamere.

Kako prenose “Večernje novosti”, osumnjičeni D.R. je kameru koristio za snimanje kretanja srpskih snaga bezbednosti, pre svega vojske.

Podsećanja radi, pripadnici BIA su 12. januara otkrili i razbili špijunsku mrežu na teritoriji naše zemlje i uhapsili državljanina Srbije D.R, inače IT stručnjaka, zbog špijunaže.

Uhapšeni je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine, za Državnu informativnu službu Albanije – ŠIŠ, prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima srpskih službi bezbednosti i Srbima sa Kosova i Metohije. Po nalogu albanske službe, D.R. je angažovan i tokom kriznih situacija na severu naže južne pokrajine za vreme protesta i barikada.

Uhapšeni je u više navrata snimao i kretanje srpskih snaga bezbednosti na području opštine Raška.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Snimao #kretanje #srpskih #službi #bezbednosti #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja