NaslovnaVESTIBocan-Harčenko: Nema malignog uticaja Rusije, sarađujemo sa Srbijom sveobuhvatno

Bocan-Harčenko: Nema malignog uticaja Rusije, sarađujemo sa Srbijom sveobuhvatno

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Beogradu, izjavio je večeras da Rusija i Srbija sveobuhvatno sarađuju i da u toj saradnji nema malignog uticaja kako se to komentariše na Zapadu, već da ima saradnje kako kulturne, tako i privredne.

Na pitanje u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi kako komentariše komentare sa Zapada da Rusija u Srbiji ima maligni uticaj, ruski ambasador je rekao da niko u Rusiji ne očekuje da Srbija postane ruska i proruska zemlja.

– Nema malignog uticaja Rusije, dok je s druge strane izvesno da je NATO bombardovanje izazvalo maligne posledice po zdravlje Srba – rekao je Bocan-Harčenko.

– Mi želimo što više uticaja, ali pozitivnog uticaja. Da ljudi više sarađuju, da ima više ruske kulture, rekao je Bocan-Horčanko, napominjući da u Srbiji odlično posluje NIS i da je ruska država učestvovala na izgradnji i revitalizaciji železničke pruge Beograd – Novi Sad.

Ruski ambasador je podsetio na činjenicu da Srbija sarađuje s Rusijom sveobuhvatno, da nije uvela sankcije, da nije ušla u NATO, da nije priznala Kosovo zahvaljujući politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#BocanHarčenko #Nema #malignog #uticaja #Rusije #sarađujemo #Srbijom #sveobuhvatno

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja