NaslovnaRAZONODAOd Agate Kristi do Amilije Erhart – poznati koji su nestali bez...

Od Agate Kristi do Amilije Erhart – poznati koji su nestali bez objašnjenja

Anali istorije prepuni su zagonetnih priča o poznatim ličnostima koje su neobjašnjivo nestale, ostavljajući za sobom neodgovorena pitanja i spekulacije koje i dalje okupiraju maštu javnosti. Ovo je sedam takvih slučajeva poznatih koji su misteriozno nestali, a svaki je ostavio za sobom prazninu koja ostaje nerešena i obavijena velom misterije.

Amelija Erhart

Među najtrajnijim misterijama u istoriji vazduhoplovstva je nestanak Amelije Erhart, žene pilota.

Godine 1937, tokom pokušaja da obleti svet Amelijin avion je nestao iznad Tihog okeana. Uprkos naporima u potrazi, nijedan trag ni nje ni aviona nije pronađen. Teorije se kreću od pada u okean do teorija da su ih Japanci uhvatili, ali istina je i dalje nepoznata.

Agata Kristi

Nestanak Agate Kristi 1926. godine je vrhunac misterija koje je ona pisala. Iznenadan nestanak poznate spisateljice kriminalističkih romana izazvao je ogromnu potragu, a oko motiva se takođe spekulisale. Njeno ponovno pojavljivanje, bez objašnjenja, bilo je vrlo nejasno, ostavljajući zagonetno poglavlje u životu „Kraljice misterije“.

Subas Čandra Boze

Jedna od najznačajnijih ličnosti u indijskoj borbi za nezavisnost, Subas Čandra Boze misteriozno je nestao 1945. godine, piše Times of India.

Nakon Drugog svetskog rata, prijavljena je avionska nesreća na Tajvanu. Međutim, postoje različite teorije koje sugerišu da je možda preživeo i živeo inkognito u različitim delovima sveta. Uprkos brojnim istragama i formiranim komisijama da utvrde njegovu sudbinu, istina je i dalje neuhvatljiva.

Bison Dele

Bison Dele, bivši NBA igrač poznat po svojoj veštini na terenu, misteriozno je nestao 2002. tokom jedrenja u Južnom Pacifiku. Isplovivši sa svojom devojkom, bratom i skiperom, katamaran “Hakuna Matata” krenuo je na nesrećno putovanje koje je kulminiralo njihovim nestankom. Nedostatak konkretnih dokaza zamaglio je celokupan slučaj, ostavljajući iza sebe enigmu.

Doroti Arnold

Godine 1910. Doroti Arnold, bogata njujorška socijalka, nestala je dok je kupovala haljinu. Uprkos tome što je bila predmet masovne potrage i istrage, njen trag nikada nije pronađen. Okolnosti oko njenog nestanka i nedostatak bilo kakvih konkretnih tragova nastavili su da intrigiraju i zbunjuju istražitelje više od jednog veka.

Embrouz Gvinet Birs

Cenjeni američki pisac i novinar Embrouz Gvinet Birs poznat je po svom prepoznatljivom stilu pisanja i mračnim pričama. Međutim, 1913. godine, u 71. godini, on je otputovao u Meksiko i nestao bez traga usred meksičke revolucije. Napisao je poslednje pismo prijatelju, nagoveštavajući nameru da se pridruži pobunjeničkim snagama, i nikada više nije čuo za njega. Okolnosti oko njegovog nestanka i dalje su predmet intenzivnih spekulacija među književnim entuzijastima.

Džimi Hofa

Kao jednog od najuticajnijih sindikalnih vođa u SAD, iznenadni nestanak Džimija Hofe 1975. izazvao je široke intrige. Poslednji put je viđen ispred restorana u Detroitu i pretpostavlja se da je bio žrtva grube igre. Pojavile su se bezbrojne teorije, uključujući veze sa organizovanim kriminalom, ali njegovo mesto boravka i okolnosti njegovog nestanka ostaju nepoznate.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Agate #Kristi #Amilije #Erhart #poznati #koji #nestali #bez #objašnjenja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja