NaslovnaVESTIPrekid platnog prometa otežao bi život građanima na KiM

Prekid platnog prometa otežao bi život građanima na KiM

BEOGRAD – Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić izjavio je danas da bi prekid platnog prometa sa centralnom Srbijom, kako je najavljeno iz Prištine, značio dodatni pritisak i još jednu nerazumnu odluku vlasti u Prištini da se oteža život građanima, pre svega Srbima.

“Imamo do sad situaciju da je Kurti stalno izmišljao neke kaznene mere kako bi otežao život Srbima na severu Kosova, odnosno kako bi ih naterao da napuste svoje vekovno ognjište. Uopšte ga ne interesuje što bi ta mera pogodila i Albance. On očekuje da bi otežavajući život ljudima na Kosovu, pre svega Srbima, izazvao neku reakciju Srbije, pa bi onda to mogao da upotrebi u korist neke svoj propagande”, naveo je on za Tanjug.

Rakić kaže da Kurti ne odustaje od ekstremnih mera, i dodaje da se može očekivati da će ubuduće povlačiti slične poteze pokušavajući da uveri svoje zaštitnike i sponzore na Zapadu da je to jedini način da se Srbija dovede za pregovarački sto i da prihvati sve njihove uslove, pre svega zahtev da prizna nezavisnost Kosova.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Prekid #platnog #prometa #otežao #život #građanima #KiM

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja