NaslovnaVESTIŽelimo da se Zapadni Balkan kreće napred — RT Balkan

Želimo da se Zapadni Balkan kreće napred — RT Balkan

16. jan 2024 11:23

| Obnovljeno: 16. jan 2024 11:23

Specijalni predstavnik EU je istakao da je važno da se razgovor o Balkanu vodi na početku godine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se u Davosu sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom, sa kojim je razmenio mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Dvojica diplomata izrazili su saglasnost da region treba da se kreće napred u korist svojih građana.

“Započeo sam nedelju u Davosu sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom. Važno je da se ovaj razgovor o Balkanu vodi odmah na početku godine. Želimo da vidimo da se region kreće napred u korist svojih građana. Dobro je još jednom potvrditi da smo potpuno na istoj strani”, napisao je Lajčak u objavi na platformi Iks.

Kicked off my week in Davos 🇨🇭with @StateEUR Jim O’Brien. Important to have this conversation about the Balkans right at the beginning of the year. We want to see the region moving forward for the benefit of their citizens. Good to reconfirm that we are fully on the same page. pic.twitter.com/9Rz9vFL4WT

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) January 16, 2024

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, najvažnije međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Želimo #Zapadni #Balkan #kreće #napred #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja