NaslovnaVESTIU fabrici "Magna" u Aleksincu došlo je do trovanja 35 radnika

U fabrici “Magna” u Aleksincu došlo je do trovanja 35 radnika

NIŠ – U fabrici “Magna” u Aleksincu sinoć oko 20 časova došlo je do trovanja radnika, a prema prvim informacijama, 35 radnika se javilo u Dom zdravlja sa simptomima trovanja i mučninom, saopštila je Policijska uprava Niš.

Kako se navodi u saopštenju, svi radnici iz fabrike su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike.

Takođe su usmeravali lica da bezbedno napuste objekat i nastaviće zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Nišu da dežuraju u krugu fabrike, dodaje se u saopštenju.

Kako su preneli beogradski mediji, radnici su se otrovali isparenjima lepka prilikom postavljanja podnih obloga.

Tri osobe zadržane u UKC Niš nakon trovanja u Aleksincu

U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš, tokom noći je primljeno šest pacijenata iz Aleksinca, gde je sinoć došlo do masovnog trovanja od isparenja u fabrici “Magna”, a na daljem bolničkom lečenju zadržane su tri osobe.

Kako je navedeno iz UKC Niš, odmah nakon prijema, svi pacijenti – četiri ženske osobe i dva muškarca – hitno su dijagnostički obrađeni, primenjena je terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije su zadržane dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29).

Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni.

povezane vesti

PU Niš: Fabrika u Aleksincu evakuisana, intervencija u toku

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#fabrici #Magna #Aleksincu #došlo #trovanja #radnika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja