NaslovnaVESTIRazvijamo sve delove Srbije i podižemo komfor života građana

Razvijamo sve delove Srbije i podižemo komfor života građana

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je danas da će infrastrukturna ulaganja kao što su izgradnja obilaznice oko Kragujevca, Fruškogorskog koridora, “Osmeha Vojvodine” i izgradnja pruge od Beograda do Niša podići komfor građana Srbije.

“Država Srbija vodi računa o svakom delu zemlje što se vidi po tome da se, osim autoputeva i brzih saobraćajnica, rade i važniji lokalni putevi čime se podiže komfor života ljudi”, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić gostujući na TV Hepi.

U to da se neće razvijati samo Beograd već i svi drugi delovi naše zemlje građanke i građani moći će da se uvere sutra kada će predsednik Aleksandar Vučić predstaviti program za razvoj Srbije, rekao je Vesić. 

Ekološki aktivisti vode kampanju protiv otvaranja rudnika i interesa Srbije

Ministar Vesić izjavio je da Srbija, kao i brojne druge zemlje, može da živi od rudnika i blaga koje ima u zemlji, kao što je i živela još od srednjeg veka.

Nažalost, različiti “ekološki talibani“, okupljeni oko različitih nevladinih organizacija i pojedinih političkih stranaka, od zaštite životne sredine, koja je neupitna, prave politiku ugrožavajući razvoj zemlje, istakao je ministar.

“Naravno da treba voditi računa o zaštiti životne sredine, naravno da je to važno, ali ne treba od toga praviti politiku zbog koje ne smete da razvijete svoju zemlju i da obezbeđujete radna mesta“, rekao je Vesić za TV Hepi.

Primetio je da se u Srbiji vodi kampanja protiv otvaranja rudnika. “Da li možete da verujete da imate ljude koji smatraju da je otvaranje rudnika kriminal i krivično delo?“, upitao je ministar.

Istakao je da Srbija živi od rudnika još od srednjeg veka, podsećajući da su Nemanjići dovodili Sase da u tadašnjoj Srbiji otvaraju rudnike.

Da bi se dočepala vlasti opozicija spremna i da ukine nezavisnost Srbije

Član Predsedništva SNS Goran Vesić poručio je danas da slobodna, nezavisna i ekonomski razvijena Srbija treba da bude interes svih, bez obzira na političko opredeljenje, ali to nije slučaj sa opozicijom u našoj zemlji koja želi da stranci, poput evroposlanika iz Austrije Andreasa Šidera, koji mrzi Srbiju i direktno radi protiv njenih interesa, dođu i odluče ko će biti na vlasti.

“Opozicija je, da bi se nekako dočepala vlasti, spremna da ukine nezavisnost Srbije i da neko kao što je na primer Šider koji je zagovornik Aljbina Kurtija i njegov najbolji promoter u Evropi, kao i simbol korupcije sa svojom suprugom u Austriji, dođe i odluči ko će biti na vlasti u Srbiji. To je očigledno zahtev pojedinih stranaka i to nije normalno”, rekao je Vesić gostujući na televiziji Hepi.

On je ukazao da postoje teme oko kojih stranke ne treba da se svađaju, jer su iznad stranačkih programa kao što je na primer to da li će naša zemlja imati više investicija.

“To je interes svih jer kada nove investicije dođu u neki grad tamo se zapošljavaju ljudi različitih političkih orijentacija. Kada se izgradi brza pruga ili autoput, njih koriste svi. Kada je u pitanju opstanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije, to treba da bude interes svih. To su pitanja oko kojih ne treba da pravimo komprimise”, rekao je Vesić i dodao da to nije slučaj sa našom opozicijom. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Razvijamo #sve #delove #Srbije #podižemo #komfor #života #građana

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja