Održan prvi MICHELIN Masterclass: Srbija pokazala raskošan kulinarski talenat (FOTO)
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, održao je 16. januara prvi Michelin Masterclass u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog Metropol Palacea u Beogradu.
Zvanično prisutan u Srbiji poslednje tri godine, MICHELIN vodič obeležava ovu činjenicu okupljanjem ugledne grupe kuvara čije su restorane odabrali poznati anonimni inspektori MICHELIN vodiča za 2024. godinu. Ovaj ekskluzivni događaj pokazao je kulinarski talenat u regionu i proslavio njihovu posvećenost izuzetnim iskustvima u restoranima.
Ekološka filozofija kuvanja
Vrhunac Michelin Masterclass-a bilo je jedinstveno gastronomsko putovanje, fokusirano na nulti otpad i ekološku filozofiju. Svi kuvari koji su učestvovali posetili su renomiranu pijacu Kalenić kako bi nabavili sezonsko povrće i lokalne sastojke. Jelovnik za Masterclass napravljen je od ovih svežih namirnica, koji naglašavaju posvećenost održivosti i slavlje bogate kulinarske ponude Srbije.
Masterklas su predvodili proslavljeni kuvari Kjara Pavan i Frančesko Bruto iz Italije, koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.
O meni inženjerstvu
Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O MENI INŽENJERSTVU“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.
„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, komentariše MICHELIN vodič.
Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu MICHELIN zvezdu.
O Michelin vodiču
MICHELIN vodič, koji izdaje francuska kompanija za proizvodnju guma Michelin, je prestižni kulinarski vodič koji dodeljuje zvezde vrhunskim restoranima širom sveta. Čuven je po tome što prepoznaje izuzetan kulinarski talenat i pruža posetiocima pouzdane preporuke za nezaboravna iskustva u restoranu.
Mišlenov vodič kroz restorane u Beogradu: 22 hit mesta za 2024. godinu
Izvor: BIZLife
Foto: Michelin masterclass
#Srbija #pokazala #raskošan #kulinarski #talenat #FOTO